Loading dogodki

Abonma in izven: Slovenec in pol

09. 12. - 17:00 / 22:00


Cena: €17

PODROBNOSTI

Datum
09. 12.
Čas
17:00 / 22:00
Cena
€17
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

Kulturni center Litija

LOKACIJA

Kulturni center LitijaGledališče: I Love Teater: SLOVENEC IN POL (dvoglava triglavska komedija)

Avtorji:  Perica Jerković, Aleš Novak in Uroš Kuzman, Igrata: Perica Jerkovič in Aleš Novak

Režija: Uroš Kuzman

Triglav. Naš očak, najvišji vrh in simbol slovenstva. Kupljen za en goldinar pred 125 leti. Zlatorogov skalnati raj, zavit v meglo mitov in legend, prepojen z znojem in krvjo plezalnih pionirjev. Nepogrešljiv partner Vardarja v znani jugoslovanski narodnobudilni pesmi in eno izmed prizorišč neustrašnega upora proti okupatorju.

Danes? Top instagram destinacija, v poletnih mesecih obljudena bolj kot trgovski centri v času popustov. Selfi pred Aljaževim stolpom lahko premagaš le s selfijem v Aljaževem stolpu. Triglav privablja pisane množice in med njimi se vedno najde nekaj junakov v japonkah, ki jih kasneje rešujejo s helikopterji. Ob tem se sprašujemo, kako za vraga se to sploh zgodi? Kdo na vzpon na 2864 metrov nadmorske višine krene s plaže?

Perica Jerković in Aleš Novak, prijatelja s podobnimi interesi in nekoliko manj podobnima značajema, gore doživljata različno. Aleš je član planinske zveze, izkušen pohodnik, tv voditelj in komik. Perica je človek, ki se izgubi v Ikei. Njuna epska pustolovščina, polna presenečenj, komičnih zapletov, duhovitih replik in smeha odpre večno dilemo: A si res pravi Sloven’c, če nisi šel na Triglav?

OBVEZNE PRIJAVE!!!! 

V novembru so se zahteve glede zasedenosti dvorane spremenile, saj je lahko zaseden vsak drug sedež. Odločili smo se, da bomo predstavo izvedli v dveh terminih in sicer ob 17.00  in ob 19.30, da si jo bo lahko ogledalo čim več ljubiteljev gledališča.

Zato bodo zopet OBVEZNE PRIJAVE na predstavo, saj moram narediti nov sedežni red. Prijave bomo sprejemali  LE PREKO ELEKTRONSKE POŠTE (tisti, ki pa nimajo el. naslova, bodo obveščeni po navadni pošti).

Prosim vas, če lahko sporočite uro, kdaj bi želeli priti na ogled predstave, oz. prosim obvestite tudi, če si predstave NE nameravate ogledati. Za lažjo preglednost vas prosimo, da vašo odločitev sporočite z odgovorom na to elektronsko sporočilo v predlagani obliki:

——————

Predstavo si želim/va/mo  ogledati ob   ……….. uri.

Ime in priimek abonenta/ov

————————– oz. 

Predstave si ne nameravam ogledati. Ime in priimek.

—————————

Številko sedeža vam sporočimo ob prihodu. Če bo ob vaši prijavi določen termin že zaseden, vas bomo uvrstili v drug termin.

Spremljajte vašo elektronsko pošto,  spletno stran kclitija.si ali FB Kulturni center Litija, kjer vas bomo obveščali glede morebitnih novih epidemioloških ukrepov.

Obstaja tudi možnost, da bomo izvedli le eno predstavo, če bo prijav premalo.  O vsem vas bomo seveda PRAVOČASNO obveščali.

Zadnji rok za prijavo je: PONEDELJEK, 6. DECEMBER (oz. za posamezni termin, do zasedbe prostih mest).

Cena vstopnice za abonente:

Redna cena:  13,00

upokojenci/študenti: 12,00

Veseli bomo, če boste ob prihodu imeli pripravljen drobiž. Vstopnino lahko plačate  tudi elektronsko na  SI56 0110 0600 0069 475    SKLIC 00 2021-11,  najkasneje v torek, 7.12. oz. s seboj prinesete potrdilo o vplačilu, če boste plačali kasneje.

Nekaj prostih sedežev je na voljo tudi za IZVEN:

Cena ogleda za izven:  17,00€

POGOJ ZA VSTOP V KULTURNI CENTER LITIJA je izpolnjevanje PCT pogoja (QR koda + os. izkaznica) za starejše od 12 let.