Loading dogodki
  • Ta dogodek je potekel

Koncert kvarteta JUKEBOX – na Festivalu skupnosti 2022

24. 06. - 15:00 / 20:00

PODROBNOSTI

Datum
24. 06.
Čas
15:00 / 20:00
Oznake dogodka:

LOKACIJA

pred Mestnim muzejem LitijaKoncert JUKEBOX KVARTET-a v sklopu letošnjega Festivala skupnosti, ob 18.30  na ploščadi pred Mestnim muzejem v Litiji!
Na naš oder bo ob 18:30 stopila zasedba Jukebox Kvartet, zasedba izvrstnih glasbenikov, ki obljubljajo prav posebno koncertno doživetje.  Lahko so resna, uglajena klasična zasedba, še veliko raje pa so navihani, nasmejani, polni hudomušnih izjav in izpadov ter nepredvidljivo spontani, ko je le to mogoče!
Beseda “džuboks” v njihovem imenu ni zgolj po naključju. Po letih napornih načrtov so se lastnoročno lotili izdelave edinstvenega džuboksa, temu pa družbo dela še nekaj ducatov vinilk s poznanimi naslovi skladb različnih glasbenih zvrsti.

Njihov bogat glasbeni izraz zajema praktično vse glasbene zvrsti tega sveta, njihov današnji nastop pa bo izgledal nekako takole: na oder bodo postavili jukebox skrinjico z vsemi vinilkami na vpogled. Nato pa je beseda vaša – izbrali boste lahko vinilko z vašo najljubšo skladbo, jo vstavili v njihov jukebox, glasbeniki pa bodo opravili vse ostalo. Da bo vse skupaj še bolj zanimivo bodo o vsaki skladbi navrgli še kakšno zanimivost. Da o njihovem spontanem prvovrstnem humorju sploh ne govorimo! 🙂

Torej – ne zamudite edinstvenega koncertnega dogodka. Na oder Festivala skupnosti ob 18.30 prihaja odlična glasbena poslastica JUKEBOX KVARTET!

Jukebox Kvartet
Zakaj JUKEBOX KVARTET nismo “še ena dolgočasna komorna skupina” ?
Kot prvo, ker raje ne bi bili, kot da smo dolgočasni in še eni. Kot drugo, ker se radi zabavamo, smejimo, imamo namreč prvovrsten smisel za humor in smo edinstveni v vsem kar počnemo. Smo izjemno kreativni, polni idej. Včasih dobrih, včasih malo slabših. In tretjič, ker nas tega ni strah priznati! 😉 Sem že omenil, da smo izvrstni glasbeniki in je vsak naš nastop posebno doživetje?!
Zakaj pa smo tako posebno unikatni?
Jukebox v našem imenu ni zgolj po naključju. Po dnevih in letih napornih načrtov smo se lastnoročno lotili izdelave edinstvenega jukeboxa (majhne škatle, ki jo lahko vidite na vrhu strani), ki sicer precej zaostaja za novodobnimi tehnološkimi napravami (nima zaslona, sploh pa ne na dotik, nima bluetooth/wifi/usb vmesnika in podobne navlake) ima pa poleg posebne namembnosti vgrajeno “custom” disko kuglo, katere namena žal (še) ne poznamo.
Našemu Jukeboxu pa družbo dela še nekaj ducatov vinilk s precej poznanimi avtorji in naslovi skladb različnih glasbenih zvrsti.
Zakaj ne igramo samo klasične glasbe?
Gre za kompleksno vprašanje s preprostim odgovorom, saj tovrstno početje ne bi bilo pravično do ostalih glasbenih zvrsti, ki jih ni malo in so povsem enakovredne klasični glasbi. Gre tudi za vprašanje naše zdolgočasenosti, saj preigravanje izključno klasične glasbe vodi v stanje takoimenovnega “hisdur” kompleksa (niti ne poizkušajte googlat!). In navsezadnje, z našim bogatim glasbenim izražanjem, ki zajema praktično vse glasbene zvrsti tega sveta, smo prijazni tudi do vas poslušalcev, ki nam zavoljo tega še bolj z veseljem prisluhnete.

Naš “signature” nastop pa izgleda nekako takole. Na oder postavimo našo jukebox skrinjico z vsemi vinilkami na vpogled. Na oder nato vabimo poslušalce, ki po lastni presoji, s skrbnim izborom glasbenega žanra, izvajalca in določene skladbe soustvarjajo vsebino in potek glasbenega nastopa. Izberejo vinilko, jo zavihtijo v naš jukebox, glasbeniki v zasedbi štirih klarinetov pa opravimo vse ostalo. Da je vse skupaj še bolj zanimivo pa o vsaki skladbi navržemo še kakšno zanimivost. Da o našem spontanem prvovrstnem humorju sploh ne govorimo! 🙂