Loading dogodki
 • Ta dogodek je potekel

Festival Slovo poletju 2019

29. 08. - 20:00 / 30. 08. - 22:00

PODROBNOSTI

Začetek
29. 08. - 20:00
Konec
30. 08. - 22:00
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

Kulturni center Litija

LOKACIJA

ploščad pred Športno dvorano LitijaProgram FESTIVALA SLOVO POLETJU –  29.8. in 30.8.2019:

  ČETRTEK, 29.8. – Oto Pestner s spremljevalno skupino ter Zborom sv. Nikolaja Litija,

  Oto Pestner je legenda slovenske zabavne glasbe, vrhunski in edinstveni vokalist. Leta 1971 je zmagal na Slovenski popevki s skladbo Trideset let, čez šest let pa s skladbo Vrača se pomlad. Leta 1979 je zmagal na festivalu MMS s skladbo Tople julijske noči. Na tem festivalu je zmagal tudi leto kasneje, kjer sta skupaj z Majdo Petan pela skladbo Melodije morja in sonca. Z legendarnim New Swing Quartetom je prepotoval ves svet. Ob 45.obletnici njegovega glasbenega delovanja je izšla prva pevčeva biografija. V vseh teh letih je Oto Pestner posnel več kot 40 zgoščenk.

  Zbor sv. Nikolajje spada med >najuspešnejše zbore pri nas in v tujin in ga vodi prof. Helena Fojkar Zupančič, pedagoginja in cenjena žirantka državnih in mednarodnih tekmovanj.  Priredbe za zbor bo tudi letos napisal priznani skladatelj Tomaž Pirnat.

  PETEK, 30.8. – Adi Smolar z Letečimi potepuhi ter Žensko in Moško vokalno skupino Lipa Litija,

  Adi Smolar se je rodil v glasbeni družini. Njegov oče, prav tako Adi, je bil trobentač v Ansamblu Fantje treh dolin. V mladosti je Adi igral klarinet in harmoniko in bil član pevskih zborov. Osnovno šolo je obiskoval v Vuzenici, gimnazijo pa v Ravnah na Koroškem. Z osemnajstimi leti je pričel igrati tudi na kitaro. Leta 1978 se je vpisal na študij slovenščine in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani, vendar študija ni dokončal. Leta 1981 je imel prvi javni koncert v Cerknici, v 90. letih 20. stoletja pa je postal znan širši slovenski glasbeni sceni. Znan je predvsem kot kantavtor in pisec besedil za različne glasbene skupine. Nekaj časa so bili njegova spremljevalna skupina Leteči potepuhi. Leta 1989 je izdal tudi pesniško zbirko z naslovom Naš svet se pa vrti. Leta 1996 je izšel prvi del serije knjig kratke mladinske proze z naslovom Pujsa in Andrej Migec, sledile so slikanice: Jezikovni kotliček (2011), Zgodba o rolici papirja (2012), Radovedna putka (2013), Domišljava žaba (2013) in Jaz ne grem v šolo (2014). Kratka otroška proza, ki jo je objavljal v reviji Firbec, je leta 2013 izšla v knjigi Zgode in prigode Tečka Sitnobe.
  LETEČI POTEPUHI so slovenska glasbena skupina, ki izvaja pop rock, blues in country.Njihovi Največji hiti: Bicikl, Pojem blues, Ko ti vse narobe gre, Kurja lojtra, Zoboblues, Ljubezen na prvi pogled …

  Ženska in moška vokalna skupina Lipa Litija so člani domačega društva PD Lipa, ki s kvalitetnim delom ter mladostnim pridihom nadaljujejo dolgoletno zborovsko tradicijo v našem kraju. Pevke in pevci sodelujejo koncertih po vsej Sloveniji in prejemajo pohvale na različnih tekmovanjih.

V primeru slabega vremena bosta dogodka v Športni dvorani Litija.