Loading dogodki
  • Ta dogodek je potekel

FESTIVAL SLOVO POLETJU

25. 08. - 20:00 / 27. 08. - 21:30

PODROBNOSTI

Začetek
25. 08. - 20:00
Konec
27. 08. - 21:30
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

Kulturni center Litija

LOKACIJA

LITIJAFestival Slovo poletju v Litiji poteka že od leta 2007, v zadnjem tednu avgusta.  V teh letih se je v mestu zvrstilo 43 kulturnih večerov,  s 54 različnimi izvajalci (skupinami ali posamezniki). Posebnost našega festivala je, da k sodelovanju povabimo domače glasbene skupine in jim tako omogočimo sodelovanje z priznanimi domačimi ali tujimi glasbenimi ustvarjalci. Tako so v teh letih nastale številne odlične glasbene točke. V lanskem letu smo prizorišče dogajanja približali ljudem ter odre postavili v stanovanjskih naseljih mesta Litija in tako bo tudi letos. 15-letnico festivala bomo obeležili s tremi koncerti,  na treh lokacijah in  s sedmini izvajalci. Koncerti bodo obogateni z odličnimi priredbami ter s spremljevalnimi instrumentalnimi skupinami.

SREDA – 25. AVGUST

PIHALNI ORKESTER LITIJA Z GOSTJO EVO HREN – PLOŠČAD PRED ŠPORTNO DVORANO LITIJA

Na ploščadi pred Športno dvorano Litija bo v sredo zvečer zaigral Pihalni orkester Litija z gostjo Evo Hren, kitaristko in pevko, ki je pevsko kariero pričela na področju zabavne glasbe s tercetom Katrinas. Zmagala je na slovenski popevki leta 2019, ter sodelovala v šovu Znan obraz ima svoj glas. Pihalni orkester Litija deluje od leta 1880 je eden najstarejših v Sloveniji in  nepogrešljiv na številnih dogodkih v občini in okolici. Orkester je v vseh letih delovanja dokazal, da ima v sebi veliko ustvarjalne energije in da je vredno ohranjati tradicijo godbeništva v središču Slovenije.

 

ČETRTEK – 26. AVGUST

ŽENSKA VOKALNA SKUPINA LITIJA Z GOSTJAMA ELDO VILER IN ANO DEŽMAN – PARK NA STAVBAH

V četrtek bodo pevke Ženske vokalne skupine Lipa gostile odlično slovensko pevko Eldo Viler. Poznamo jo po uspešnicah Ti si moja ljubezen, Nora misel, Lastovka, Zlati prah imaš v očeh… Sodelovala je na številnih festivalih (Slovenska popevka, Melodije morja in sonca, Splitski festival, Eurovizija…). Zapeli bosta tudi skupaj s hčerko Ano Dežman, operno pevko in pevko zabavne glasbe, ki sodeluje z različnimi zasedbami in orkestri ter prejema priznanja na mnogih festivalih. Ano bo del svojega program  predstavila s spremljevalno skupino. Koncert bo v Parku na Stavbah. Ženska vokalna skupina Lipa Litija uspešno nastopa po vsej Sloveniji. Najodmevnejše je zagotovo sodelovanje s Prifarskimi muzikanti. Prepevajo slovenske ljudske pesmi, umetno glasbo, izjemno uspešno so se predstavile tudi z dalmatinski napevi. Skupino vodi Erik Šmid.

 

PETEK  – 27. AVGUST

MOŠKA VOKALNA SKUPINA LITIJA Z GOSTJO EVO ČERNE TER SKUPINO LESARJI – IGRIŠČE NA DOBRAVI

V petek ste vabljeni na igrišče na Dobravo (za Mercatorjem), kjer bodo pevci Moške vokalne skupine Lipa prepevali skupaj s skupino Lesarji, gostili pa bodo Evo Černe. Ta je svojo kariero pričela v Bitki talentov in uspešno nadaljevala na Emi ter mnogih festivalih. Prepeva v muzikalih, operah, posnela pa je tudi nekaj uspešnih pesmi v pop izvedbi. Moška vokalna skupina Lipa nadaljuje dolgoletno tradicijo Pevskega društva Lipa, prepevajo na koncertih in festivalih. Njihov repertuar obsega slovenske pesmi vseh zvrsti, navdušujejo pa tudi z dalmatinskimi napevi. Skupina Lesarji je mlada domača narodno-zabavna skupina, ki si še utira pot na slovenski glasbeni sceni. Posneli so 3 avtorske pesmi, katere predstavljajo tudi skozi videospote. Slednji dosegajo zavidljivo navdušenje na spletnih medijih.

Vsi gostje z domačimi skupinami pripravljajo tudi skupne pesmi, zato se nam obetajo nepozabno lepi glasbeni večeri.

VSTOPNINE NI!

V primeru slabega vremena bodo dogodki v Športni dvorani Litija.

Vstop na prireditveni prostor mogoč v skladu z veljavnimi epidemiološkimi pogoji.

Lepo vabljeni, da večere preživite v družbi odličnih glasbenikov!