Loading dogodki
  • Ta dogodek je potekel

Festival SLOVO POLETJU

27. 08. - 08:00 / 29. 08. - 17:00

PODROBNOSTI

Začetek
27. 08. - 08:00
Konec
29. 08. - 17:00
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

Kulturni center Litija

LOKACIJA

LitijaVsi si želimo, da bi tudi letošnji program lahko izvedli, tako kot smo načrtovali. Vendar nam nastale razmere to onemogočajo, zato vas vseeno vabimo, da 2 večera preživite v družbi odličnih litijskih pevcev in instrumentalistov, en večer pa bo namenjen ogledu filma na prostem. Dogodki se bodo zvrstili tri večere na treh lokacijah po Litiji:

V ČETRTEK, 27. AVGUSTA 2020 – KONCERT ŽENSKE IN MOŠKE VOKALNE SKUPINE LIPA Z INSTRUMENTALISTI V PARKU NA STAVBAH – OB 20H

V PETEK, 28. AVGUSTA 2020 – KONCERT PIHALNEGA ORKESTRA LITIJA Z GOSTI NA IGRIŠČU NA DOBRAVI (ZA MERKATORJEM) – OB 20H

V SOBOTO, 29. AVGUSTA 2020 – KINO NA PROSTEM: ZVEZDA JE ROJENA –  NA PLOŠČADI PRED ŠPORTNO DVORANO V LITIJI – OB 20.30

BREZPLAČNE vstopnice bodo na razpolago od 20.8.2020 v TIC in KLIŠE Litija do zapolnitve sedežev.

Sedežni red ni določen. Stojišč ni.

Priporočila NIJZ: dogodka se lahko udeležijo le zdrave osebe. Priporočena je uporaba mask ter obvezno ohranjanje fizične razdalje ter vzdrževanje higiene rok in kašlja.

V primeru slabega vremena ali neugodne epidemiološke slike, četrtkov ali petkov dogodek odpadeta, kino na prostem pa bomo prestavili na drug termin.

Lepo vabljeni na tri kulturne večer, seveda ob upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje COVID-19!

Želimo vam lepo poletje!

 

O filmu: ZVEZDA JE ROJENA –  glasbena romantična drama, film je prejel 1 OSKARJA za NAJBOLJŠO IZVIRNO PESEM!

2h 16min / 136min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Eric Roth, Bradley Cooper, Will Fetters
Režija: Bradley Cooper
Zgodba govori o izkušenem glasbeniku Jacksonu Mainea (Cooper), ki odkrije mlado umetnico Ally (Gaga) in se v njo zaljubi. Ally je tik pred tem, da obupa nad svojimi sanjami o pevski karieri, vendar jo Jackson prepriča v nasprotno. Ker pa se sam bori z lastnimi demoni, njun odnos ob njenem kariernem vzponu začne razpadati.

Bradley Cooper in Lady Gaga združujeta svoja znatna talenta v upodobitvi neolepšane in strastne zgodbe Jacka in Ally, dveh umetniških duš, ki se združita tako na odru kot v življenju. Čaka ju zapleteno popotovanje skozi lepote in bolečine razmerja.

Z novo inačico že legendarne ljubezenske zgodbe se štirikratni nominiranec za oskarja Cooper (Ostrostrelec, Ameriške prevare, Za dežjem posije sonce) prvikrat poskuša kot režiser, v filmu pa tudi igra ob večkrat nagrajeni in za oskarja nominirani glasbeni superzvezdnici Lady Gaga. Cooper upodablja prekaljenega glasbenika Jacksona Maina, ki odkrije umetnico Ally (Gaga), in se vanjo zaljubi, ko se ta stežka prebija na glasbeno prizorišče, Opustila je že svoje sanje, da bi postala uspešna pevka – vse dokler ne spozna Jacka, ki v njej takoj prepozna naraven talent.

Čeprav ji je bila Cooperjeva inačica zgodbe všeč, je bila Gaga – četudi je med najbolj izkušenimi umetniki našega časa – na trnih glede svoje prve vloge v celovečercu; a se je veselila te priložnosti s Cooperjem na režijskem stolčku in ob njeni strani pred kamerami: »Po mojem mnenju nekdo, v komur leta in leta vre talent in je pripravljen na prehod v drug medij, pa se to naposled le zgodi … potem je to velikanska eksplozija; cel opus. Usojeno mu je bilo režirati. Jaz sem imela zgolj dovolj veliko srečo, da lahko igram v njegovem prvencu.«

Poleg upodabljanja glavne junakinje Gaga skupaj s Cooperjem tudi izvaja izvirne pesmi v filmu – pesmi, ki sta jih spisala s peščico umetnikov, kot so Lukas Nelson, Jason Isbell in Mark Ronson. Vse vokale so posneli v živo, med samim snemanjem filma.