Loading dogodki

KONCERT prestavljen na 1.12.! Koncert MEDITERANSKIH PESMI – LITIJA

01. 12. - 17:00 / 19:30


Cena: €15

PODROBNOSTI

Datum
01. 12.
Čas
17:00 / 19:30
Cena
€15
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

TZZ, D.O.O.

LOKACIJA

Kulturni center Litija
Trg na Stavbah 8a
Litija, 1270 Slovenija
+ Google Map
Telefon
01 8900 200
Spletna stran
www.kclitija.siOBVESTILO

Spoštovani!

Organizator sporoča, da je Koncert Mediteranskih pesmi napovedan za četrtek, 14.11.2019 v Litiji, prestavljen na

NEDELJO, 1. decembra ob 17.00, ki bo prav tako v Kulturnem centru v Litiji.

Že kupljene vstopnice veljajo tudi za nov datum in jih ni treba zamenjati.

Prosimo za razumevanje.

Cena vstopnice v predprodaji je 15 €, na dan koncerta bo 17 €.

VSTOPNICE: 041 749 060,TIC Litija – 070 700 484, Papirnica MA-AR Litija, Trgovina KING Šmartno – 041 687 977, mojekarte.si, Petrol.

Da bodo prihajajoči dnevi prijetni in drugačni, vas vabimo na Koncert mediteranskih pesmi, koncert glasbenih presežkov z odličnimi izvajalci in izbrano glasbo, ki jemlje dih.

Tanja je za ta večer skrbno izbrala pesmi Mediterana, ki so priljubljene po vsem svetu in jih prepevajo najbolj znani pevci: Che sarà, Volare, Felicità, Vivo per lei, Con te partirò, Caruso, Santa Lucia, Amigos para siempre, Tornerò … Prisluhnili boste tudi priljubljeni hrvaški Klapi Histri, ki bo zapela najlepše dalmatinske pesmi: Oprosti mi pape, Tu non IIores mi querida, Nono, dobri moj nono, Moj lipi anđele, Skalinada …

Ob ganljivih zvokih citer, mandolin, klapi in klaviaturah bosta zapela Teja Saksida in Klemen Torkar.

 Za naročila in dodatna pojasnila pokličite na 041 749 060 ali pišite na mail: tanjazajczupan@siol.net

Prepričani smo, da bo večer zelo lep in bomo nastopajoči izpolnili vaša pričakovanja. Vabimo vas, da skupaj ustvarimo nepozaben večer.

Izvolite v poslušanje in ogled:

Koncert  (3 min. insert s klapo)      Klik:  https://www.youtube.com/watch?v=YFgTW2o_Yj8

TANJA ZAJC ZUPAN je skozi leta izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven. Je ena najboljših in najprepoznavnejših citrark pri nas, njeno prefinjeno in emotivno igranje seže v srce. Citre je Sloveniji predstavila kot moderen instrument največjih razsežnosti in v slovenski prostor vnesla svežino s poustvarjanjem največjih svetovnih uspešnic vseh časov. Igra različne žanre; od narodnozabavne in ljudske glasbe do slovenskih popevk in tujih uspešnic.

Zaigrala je glasbene vložke za film Kajmak in marmelada, nastopila z orkestrom Slovenske policije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Big bandom RTV Slovenija. Citre je zaigrala ob mnogih sloven. in hrvaških pevcih. Tanja nastopa doma in v tujini, zadnje leto predvsem s pevcema Tejo Saksida in Klemenom Torkarjem ter Klapo Histri s Hrvaške.

KLAPA HISTRI je klapa za dušo in prihaja s Hrvaške. Pogosto nastopajo v Sloveniji in širom Hrvaške. Občinstvo navdušujejo z edinstvenim zvenom in energijo ter zvoki mandoline in kitar. V svojem repertoarju imajo tradicionalne dalmatinske pesmi najbolj znanih dalmatinskih klap in novejše pesmi.    

TEJA SAKSIDA je ustvarjalna oseba, diplomirana pevka in muzikologinja, ki z velikim žarom poje, govori o glasbi in piše vokalne priredbe. Njena kvaliteta in slog sta edinstvena. Je učiteljica petja na več glasbenih šolah in umetniška vodja skupine Reciklisti. Njen repertoar sega od opernih arij in sodobnega klasičnega repertoarja preko popevk in filmske glasbe do ljudskih glasbenih priredb. Poje v devetih jezikih.

Tenorist KLEMEN TORKAR je širši javnosti postal poznan leta 2001, ko so se s skladbo V Bohin ‘ma dž ta mvade skupaj z ansamblom Storžič zapisali na prizorišče narodno-zabavne glasbe. Želja po gledališču ga je vodila na študij petja na Akademijo za glasbo v Ljubljani. Deluje pod okriljem SNG Opera in balet Ljubljana in Maribor, Slovenskega komornega glasbenega gledališča in Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu. Je tudi pevski pedagog in avtor opernih pravljic za otroke.

ANA ZUPAN je diplomirana literarna komparativistka in slovenistka in končuje magistrski študij na Filozofski fakulteti. Vodila je radijski program na Radiu Zeleni val in radiu Sora, pisala je za revijo Replika … trenutno pa pomaga pri organizaciji dogodkov v Kikštarterju in vodi različne prireditve. V prostem času piše pesmi, prozo, dramske igre in scenarije za koncerte. Pogosto ob zvokih maminih citer interpretira odlomek iz filma Cvetje v jeseni.