Loading dogodki
  • Ta dogodek je potekel

Odprtje razstave Andreja Hostnika: MOZAIKI IZ BARVNIH STEKLENIH KOŠČKOV

04. 11. - 19:00 / 20:00

PODROBNOSTI

Datum
04. 11.
Čas
19:00 / 20:00
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

Kulturni center Litija

LOKACIJA

Kulturni center Litija
Trg na Stavbah 8a
Litija, 1270 Slovenija
+ Google Map
Telefon
01 8900 200
Spletna stran
www.kclitija.siŠmarčan Andrej Hostnik – Hrabri je aktiven član Društva LILA. Razstavlja na društvenih razstavah, piše pesmi, rad fotografira, oblikuje les in kovino…, sodeluje v projektih JSKD in Zlata paleta ter je prejel certifikat kakovosti za fotografijo in grafiko. V društvu LILA deluje od leta 2010. V začetku ga je zanimala fotografija, obenem je izdeloval vitraže iz barvnega stekla Wismarch, Armstrong in Spectrum v tehniki tiffany. Ostajalo mu je veliko odpadnih kosov, zato se je lotil mozaikov. Poizkušal je različne tehnike izdelave, dokler ni osvojil skupek tehnik po lastni zamisli in nasvetih iz interneta. Nastalo je več kot 30 izdelkov, nekateri so prave umetnine in jih postavlja na ogled v avli Kulturnega centra Litija.

Andrej je srčen človek, zato lepo vabljeni na srečanje z vsestranskim umetnikom, ki je na dogodek povabil tudi  odličnega
pevca MATEJA PREVCA  ter instrumentalista  MATJAŽA HOSTNIKA, ki nas bosta razveselila z izvedbo pesmi iz različnih držav.

Prastara forma umetnostne obrti, nadgrajena z umetnostnim kredom
samostojnega umetnika, kot je Andrej, pred nas postavlja zanimive ter navdihujoče poizkuse na tako zanemarjenem likovnem polju kot je mozaik na začetku 21. stoletja. Samouk, kot je Andrej, v svojih delih dosega
zavidljivo raven obrtne spretnosti združene s samosvojo likovno govorico.
V pričakaovanju novih izzivov in novih del pričakujemo nadaljnje uspešne poti v izdelavi tako zahtevne kot zgodovinsko pogojene, pa vendar nagrad polne, likovne smeri.

mag. Zoran Poznič, akad. kipar