Loading dogodki
  • Ta dogodek je potekel

Odprtje samostojne slikarske razstave Sabine Slana Cvikl – ŽIVLJENJE JE LEPO

20. 09. - 19:00 / 20:00

PODROBNOSTI

Datum
20. 09.
Čas
19:00 / 20:00
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

Kulturni center Litija

LOKACIJA

Kulturni center LitijaV ponedeljek, 20. septembra ste ob 19. uri vabljeni na odprtje samostojne slikarske razstave Sabine Slana Cvikl z naslovom  ŽIVLJENJE JE LEPO.

Glasbeni program: Vesna Vavtar

Predstavitev slikarke: Jelka Jantol

Poezija: Joža Ocepek

O avtorici:

Sabina Slana Cvikl je po poklicu učiteljica angleščine in nemščine. Slikarstvo je le eden izmed njenih hobijev, poleg kiparstva in fotografije, včasih pa napiše tudi kakšno pesem ali zgodbo.

Ideje za slike najde na popotovanjih po svetu, obiskala je že 83 dežel. Največkrat so njeni motivi ljudje ali živali, pa tudi narava. Najraje ima realizem, blizu ji je tudi sodobno slikarstvo. Njen navdih so Vincent van Gogh, Frida Kahlo in ruski slikarji, kot sta I. K. Ajvazovski in Valentin Serov. Preizkusila je že več tehnik: risba, oglje, pastel,  akvarel, akril, grafika, oblikuje tudi glino.

Že nekaj let sodeluje v projektih Zlate palete, kjer je bilo razstavljenih 18 njenih del, in na drugih regijskih občinskih tematskih razstavah.

Za svoji deli La Gondola (2018), Jutranja dilema (2020) in Ptica na vrhu (2020) je prejela certifikat kakovosti. LILI se je pridružila v zrelih letih ob spodbudi stric Peter iz Nove Zelandije, ki je priznan slikar.

Njeni mentorji so: Zoran Poznič, Jože Potokar – Cvrčo in Brane Praznik.

Vstop v Kulturni center Litija je mogoč ob izpolnjevanju PCT pogoja.