Loading dogodki
  • Ta dogodek je potekel

Otroška matineja: Balatonči in Murka

01. 02. - 10:00 / 11:00


Cena: €3,5

PODROBNOSTI

Datum
01. 02.
Čas
10:00 / 11:00
Cena
€3,5
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

kulturni center litija

LOKACIJA

kulturni center LitijaIskriva zgodba o dveh tujcih, ki prihajata vsak iz druge države, vas bo nasmejala do solz. Prikupen krt Balatonči in simpatična kokoška Murka sta novopečena soseda. Drug drugemu tujca, ki govorita vsak svoj jezik in imata različne navade in običaje. Med njima velikokrat pride do nesoglasij, saj Murka ne razume madžarskega jezika, Balatončiju pa Murka vozlja živčke z glasnim poslušanjem harmonike in plesanjem.

Ob pripravi na plesno tekmovanje v polki, kuhanju slastnega bograča in nezgodi Balatončija, glavna junaka podirata meje, saj se kljub nerazumevanja jezika povežeta in si pomagata. Postaneta najboljša prijatelja in spoznata, kaj je v življenju zares pomembno. Predstava je polna pristne polke in čardaša, plesa in smeha. Otroci in odrasli se boste nasmejali do solz, obenem pa na zabaven način spoznavali madžarsko in slovensko kulturo ter običaje.

Prepoznavanje in premagovanje predsodkov in stereotipov, razumevanje odnosov moči v družbi ter posledic pripadnosti je osnova za upoštevanje in spoštovanje različnosti ter dobrih odnosov. O tem govori predstava in tako na zabaven način ozavešča otroke o tem, kako pomembno je živeti v sožitju, ne glede na socialno, ekonomsko, kulturno ali etnično poreklo

Namenjena otrokom od 3. leta naprej.

Vloga gledalcev: Pomagajo sosedoma pri sporazumevanju, plesu in kuhanju bograča.
Trajanje predstave: 35 min

Izvaja: Miškino gledališče