Loading dogodki
  • Ta dogodek je potekel

Predstava v parku: Živahen vsakdan / Bustling everyday life (ulično gledališče)

30. 09. - 10:30

PODROBNOSTI

Datum
30. 09.
Čas
10:30
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

Kulturni center Litija

LOKACIJA

Kulturni center Litija, Š !
.
Ž /
.
Trije prijatelji in njihov vsakdan v Sloveniji. Prihajajo iz Mehike, Quebeca in Švice. Dva akrobata in plesalka. Na njihovem meniju so živahna akrobatika, negotove situacije in folklorni ples.
.
Ustvarjalci in nastopajoči:
Raphaël Perrenoud
Yuridia Ortega
Andy Giroux
.
! “” č!
.
– !
.
Več o nastopajočih:
Andy Giroux
Andy prihaja iz Abitibi-Témiscamingue v Quebecu. Že več kot 15 let prinaša življenje na ulice z izjemno energijo in unikatnimi predstavami, ki vibrirajo z občinstvi po vsem svetu. Je akrobat, visoko izurjen v veščinah hoje po rokah, akrobatike in Cyr wheel-a. Šolal se je v Moskovski nacionalni cirkuški šoli in diplomiral na Cirkus Piloterna v Stockholmu leta 2005. Andy je nastopal v več kot 600 predstavah v 20 državah sveta s komedijantskim duom The LoL Brothers. V tej zasedbi je nastopil na nekaterih najbolj prestižnih festivalih uličnega gledališča, med drugim Six Pumps Beach (Switzerland),Dub Fest (Dubai), Halifax Busker Festival (Canada) in Just For Laughs Comedy Festival (Canada).
.
Yuridia Ortega
Yuridia je plesalka, koreografinja in priznana učiteljica sodobnega plesa. Prihaja iz Mexico City-ja. diplomirala pa je na Nacionalni šoli klasičnega in sodobnega plesa. Svoje delo je doslej predstavila na različnih festivalih v Mehiki, Španiji, Franciji, Škotski, Finski, Indiji, Turčiji, Bolgariji, na Hrvaškem in v Sloveniji. Kot plesalka ansambla National Contemporary DanceProduction Center (2011 – 2013) je sodelovala z mednarodnimi koreografi, kot sta Dam VanHyung in Rolando Beatie, leta 2010 pa je kot članica plesnega ansambla nastopila na državnem dogodku “Yo Mexico” .
.
Raphaël Perrenoud
Raphael je treniral na ženevski cirkuški šoli “ThéâtreCirqule” in nacionalni cirkuški šoli Rosny-sousBois v Franciji, kjer se je specializiral v akrobatiki,trampolinu in kolesu na enojni pogon.Po diplomi leta 2008, se je odločil za nomadsko življenje, željan spoznati najrazličnejše stile akrobatike ter eksperimentirati z različnimi načini uprizoritvenih umetnosti. Nastopal je v 68 državah sveta v okviru 20 institucij, med drugim CircusMonti (2011), Teatro allaScala (Milano), Barcodecircuscompany,Comiqu’Opéra, Adn Dialect (Ch) companies Bam,Entr’act in 36 du Mois (Francija), La Putyka (Češka), Collectif and Then… (Velika Britanija). Nastopal je tudi kot substitut v 7 fingers’ Fibonacci Project ter v institucijah sodobnega plesa L’éolienne, YannLheureux, (Francija) in Estelle Clareton (Kanada).