Loading dogodki
  • Ta dogodek je potekel

Približevanja: dr. Ninna Kozorog in kantavtor Andrej Vilčnik

14. 03. - 19:00 / 20:00

PODROBNOSTI

Datum
14. 03.
Čas
19:00 / 20:00
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

Kulturni center in Knjižnica Litija

LOKACIJA

Kulturni center LitijaDr. Ninna Kozorog je zaposlena kot specialistka nevrologinja na oddelku za nevrokirurgijo mariborskega kliničnega centra, subspecializirana za intraoperativni nevromonitoring. Kot prostovoljka je med 2014 in 2018 vodila pro bono ambulanto za ljudi brez zdravstvenega zavarovanja kot najmlajša vodja.
Bila je zlata maturantka Gimnazije Celje-Center, študirala je medicino na Medicinski fakulteti v Mariboru ter programsko opremo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru; magistrirala je iz bioinformatike. 2011 je kot študentka medicine pomagala ustanoviti društvo Humanitarček, sodelovala pri mnogih humanitarnih projektih: Pomagajmo skupaj 2009, Metulji brez kril, Sastipe,… Trenutno je najbolj odmeven projekt Vida, v katerega je vključenih 2400 starostnikov iz vse Slovenije. Leta 2019 je bila izbrana za Slovenko leta.

Mariborski kantavtor Andrej Vilčnik je član dueta Andrej & Ida ter glasbenega kolektiva Fox and the Poor Guy, član Mariborskega koncertnega zbora. “Pubec izza Drave” v ubiranje strun ujame vse odtenke življenja in v besedila pretopi eksistencialne misli, včasih melanholične, a vseeno dopuščajo možnost srečnega zaključka … V času »lock downa« je svoj prosti čas posvečal stanovalcem v domovih za starejše in jim skušal z glasbo narediti vsaj malo veselja.
nega zaključka … V času »lock downa« je svoj prosti čas posvečal stanovalcem v domovih za starejše in jim skušal z glasbo narediti vsaj malo veselja.