Loading dogodki
  • Ta dogodek je potekel

Približevanja: gostja Desa Muck

12. 10. - 19:00 / 20:00

PODROBNOSTI

Datum
12. 10.
Čas
19:00 / 20:00
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

Kulturni center in Knjižnica Litija

LOKACIJA

kulturni center LitijaZa predstavitev Dese bi potrebovali nekaj strani, izbrali pa smo besede, ki jih je lani za časnik Delo o njej povedal njen mož, Igor Blažina: »Desa Muck je človek številnih talentov: pisanje je zgolj eden od načinov njenega izražanja, pri čemer ne gre za količino, temveč za visoko raven kakovosti. V splošnih knjižnicah ima letno tudi 56.000 izposoj, je torej z naskokom najbolj brana slovenska avtorica. Napisala je 38 otroških knjig, 6 za najstnike in osem za odrasle. Njen roman Panika je bil izdan v nakladi 11.000 izvodov, v petih natisih, v Srbiji je po dveh letih še vedno na lestvici TOP 20 v kategoriji komedije. Je odlična igralka, tv voditeljica, pripovedovalka, humoristka. Lepo riše in oblikuje izdelke iz gline. Je odlična poznavalka filma, gledališča, glasbe, likovne umetnosti in gastronomije. Rad jo imam, ker je dober človek.«
Je avtorica številnih kolumn, ki so izhajale v revijah in časopisih, zbrane pa so izšle v treh knjigah: Pasti življenja, Pasti življenja II in Takole bom rekla. Prevedla in priredila pa je tudi muzikal Menopavza. Pogovorni večer je namenjen odrasli publiki, obiskovalcem bodo na voljo tudi njena literarna dela.
Pogovor bo vodila Aleksandra Mavretič.

ŠTEVILO VSTOPNIC JE OMEJENO! LAHKO SI JO ZAGOTOVITE V KNJIŽNICI IN TIC LITIJA. PREOSTANEK BO NA VOLJO POL URE PRED DOGODKOM V KULTURNEM CENTRU LITIJA!

Vsi bomo skrbeli za varnostno razdaljo ter ostala priporočila NIJZ (maske, razkuževanje…)