Loading dogodki
  • Ta dogodek je potekel

Tačkov festival 2021

27. 06. - 08:00 / 17:00

PODROBNOSTI

Datum
27. 06.
Čas
08:00 / 17:00
Oznake dogodka:

ORGANIZATOR

ZKMŠ in Knjižnica Litija

LOKACIJA

LitijaV spomin na Litijana, lutkarja, režiserja in igralca Naceta Simončiča v Litiji že od leta  2011 v juniju poteka Tačkov festival. Kulturni festival, ki temelji na temah o sobivanju človeka s psom skozi lutkovne in glasbene dogodke, spodbuja bralno kulturo in uči o pomembnosti kulturne dediščine. Tačkov festival žal tudi letos ne bo potekal, kot bi si želeli. Ampak vseeno smo pripravili nekaj zanimivega, zato vsi lepo vabljeni k sodelovanju!

S TAČKOM PO MESTU – SPLETNA IGRA – APLIKACIJA

Taček je po mestu skril 10 točk, katere lahko odkrijete s pomočjo spletne strani stackompomestu.si, skupaj rešite naloge, potelovadite ali zapojte! Če boste našli in rešili vseh 10 ugank, boste lahko sodelovali v žrebanju lepih nagrad. Igra je podobna Litkovi pustolovščini, vendar lažja. Naloge lahko rešujete z družino, z vrtčevskimi skupinami ali šolskimi razredi. Skrili smo jih po mestu in naj prišepnemo, da jih lahko najdete ob kulturnih ustanovah, s katerimi Taček sodeluje ter še… tam, kjer se otroci zelo radi zadržujejo.  Imeti morate naloženo aplikacijo za branje QR kod in slediti namigom po mestu.

Nagrade za posameznike:

  1. nagrada: DARILNA KARTICA V VREDNOSTI 50€
  2. nagrada: DARILNA KARTICA V VREDNOSTI 30€
  3. nagrada: VREČKA PRESENEČENJA

Nagradi za skupine:

  1. nagrada: SKUPINSKI OBISK RUDNIKA SITARJEVEC – S ŠKRATOM PO RUDNIKU
  2. nagrada: SLADOLEDNO RAZVAJANJE

Spletna igra bo na voljo od 1. junija do 27. junija 2021!

Vrtčevske otroke in šolarje prve triade bomo povabili na UČNE FILMSKE URICE (v balončkih) v naše ustanove in sicer od 1.6. – 8.6.2021 – do zapolnitve prostih terminov.  Vse podrobnosti glede prijav bomo poslali ravnateljem.

Vsi pa ste vabljeni, da sodelujete tudi v TAČKOVEM LIKOVNEM IN FOTOGRAFSKEM NATEČAJU, ki ima letos naslov: Taček je pogrešal prijatelje in s tem spodbujati razmišljanje o pomembnosti medsebojnih odnosov med ljudmi in živalmi v današnjem času. Izdelke lahko oddate v Knjižnici Litija, do 27.6. 2021!  RAZPIS  – klik

PRIJAVNICA ZA FOTONATEČAJ

PRIJAVNICA ZA LIKOVNI NATEČAJ

petek, 4.6.2021 – Sprehod z kužki po mestu z Društvom tačke in Repki – start ob 17. uri na Tačkovem igrišču. Udeleženci prejmejo darilce! 

torek, 8.6. 2021 – ob 19h  spletni dogodek – NACE SIMONČIČ – ČLOVEK ZA VSE ČASE 

Podrobnosti  bodo objavljene na spletni straneh kclitija.si in knjiznica-litija.si ter na Tačkovem Facebook profilu: Tačkov festival Litija! Pri izvedbi letošnjega festivala sodelujemo:  Knjižnica Litija, Kulturni center Litija, Glasbena šola Litija Šmartno, Mestni muzej Litija in Mladinski center Litija.

Tudi Taček bo prišel…Ampak še ne vemo kdaj in kam. Naj bo to skrivnost in veselo pričakovanje!