Glasbeni abonma – sezona 2024 – 2025

 

Letos prvič vabimo k vpisu v GLASBENI ABONMA z odličnimi koncerti. V prejšnji sezoni se je namreč pokazal velik interes za glasbene večere zato smo  v program uvrstili 3 glasbeno-gledališke dogodke, ki so vsak po svoje je edinstveni in odlični, saj so izvajalci res vrhunski.

POSEBEN GUŠT –  poezija Iztoka Mlakarja

etno banda

Etno banda Poseben gušt prihaja iz Novega mesta in bližnje okolice. Izvaja izključno pesmi Iztoka Mlakarja. Na čelu bande je z originalnim in avtentičnim glasom vrhunski imitator, vokalist in interpret Iztokove poezije, ki ga spremljajo kitara, harmonika in kontrabas. Glasba je interpretirana delno govorno in delno s petjem, lahko bi rekli v obliki šansonov.

 

– Aleš PLUT (glavni vokal, tolkala)

– Tomaž ŠULN (kitara, tamburin in spremljevalni vokal)

– Marko ŠUŠTERŠIČ (harmonika in spremljevalni vokal)

– Tomaž ZORKO (kontrabas in spremljevalni vokal)

 

 

“…hm, kaj naj vam rečem o posnetkih: če zamižim, skoraj ne ločim vaših od mojih. Dobro ste me »sneli«… Szi rešpektom.

(Iztok)

 

Moj živòt je ROKentROL

satirični rock kabaret – glasbena komedija

 

Moj živòt je ROKentROL je svež, aktualen gledališki dogodek, ki govori o življenjski metamorfozi rock generacije. Zgodba je neobičajen premislek, obračun in povzetek slehernika pred vstopom v »zrelo« življenjsko obdobje; ob tem pa družbi, svetu in predvsem sebi, s pomočjo humorja, komike in samoironije, drži neizprosno zrcalo realnosti.

V uprizoritvi se Gojmir Lešnjak prelevi v rock pevca Gojca in se sprehodi skozi trinajst avtorskih songov. Vtis rock koncerta vedno znova zmotijo različni vsiljivci: hišnik, novinar, akviziter, poslovnež … (odrsko jih upodobi Jaša Jamnik), ki se zapletejo v najrazličnejše nesporazume in konflikte z vsemi nastopajočimi.

Vse skladbe, ki izvirajo s pestre palete rock glasbe, blues, country, pop, reggae, swing, rap, funk … v živo izvaja glasbena skupina preverjenih glasbenikov VIS d’Dohtars, ki jo sestavljajo: kitarski virtuoz Robert Pikl, izjemni Jože Hauko na basu, udarni Peter Ogrinc na bobnih ter briljantni klaviaturist in glasbeni vodja Miran Juvan.

Glasbeno scenski dogodek Moj živòt je ROKentROL priporočamo privržencem rock glasbe od starosti S do XXL in vsem ljubiteljem neizprosnega humorja – ljudem, ki razmišljajo po svoje.

Avtorja in režiserja: Gojmir Lešnjak Gojc, Jaša Jamnik // Avtor songov: Gojmir Lešnjak Gojc // Glasbeno vodstvo: Miran Juvan // Igrata: Gojmir Lešnjak Gojc, Jaša Jamnik // VIS d’Dohtars: Robert Pikl (kitara), Jože Hauko (bas), Peter Ogrinc (bobni), Miran Juvan (klaviature) // Produkcija: Smejmo se

 

KONTRA ALBA: Vita Mavrič in Jani Kovačič

glasbeno – poetični projekt

Zasedba: Jaka Pucihar klavir; Janez Krevel kontrabas; Gašper Bertoncelj bobni; Matic Smolnikar kitara; Peter Ugrin, violina/ Spremljevalni vokali: Barbara Grabar, sopran; Jana Gamser, alt; Bojan Bratuž, bariton in bas; Samo Vovk, tenor

Jani Kovačič kot kantavtor z raskavim ciničnim glasom in Vita Mavrič kot šansonjerka z jasnim, čustvenim vokalom sta Kontra-Alba. V skoraj četrtini stoletja prijateljstva in sodelovanja sta poustvarila pesmi Bertola Brechta in Vitomila Zupana, gostovala po domačih in tujih odrih in se z glasbeno predstavo Nepozabne poklonila prezrtim slovenskim pesnicam. Vita je v svoje projekte nemalokrat vključevala Janijeve pesmi. Kontra-Alba nas pospremi skozi različne odtenke sodobnega človeka. “Hudo je, ko postane groza znosna,” nam pravi – in ne moremo si kaj, da ne bi pritrdili. Posmehljivi kontrasti v skladbah nam pred očmi naslikajo absurdnost naših življenj v sodobnem svetu, ujetih v lagodnost tehnoloških pridobitev in zatiskanje oči pred nesmiselnim trpljenjem nedolžnih.
Koncert traja 1 uro.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 Izvedbo načrtujemo ob torkih oz. petkih ob 19.30 (odvisno od izvajalcev). O točnih datumih vas bomo obveščali na spletni strani kclitja.si, po elektronski pošti, na Facebook in Instagram Kulturni center Litija.  Vsi, ki nimate dostopa do spleta, boste obveščeni po navadni pošti (kot boste navedli v prijavnici).

Ker je to prva sezona je cena res ugodna in abonenti gledališkega abonmaja imajo letos, v uvodnem letu,  posebno ugodnost:

CENA GLASBENEGA ABONMAJA: 30 €

CENA GLASBENEGA ABONMAJA ZA GLEDALIŠKE ABONENTE KC LITIJA: 15 €

Enostavna je prijava preko elektronske PRIJAVNICE .   Če želite,  vam program in prijavnico lahko pošljemo tudi po navadni pošti.

NAČIN PLAČILA

Abonma lahko plačate preko položnice (ki vam jo pošljemo), lahko tudi v 2 obrokih (obkrožite na prijavnici).

V primeru, da predstav (oz. nadomestne predstave)  ne bi mogli izvesti do konca junija 2025, bomo razliko vrnili na vaš račun.

 

ROK PRIJAVE: PETEK, 6. SEPTEMBER 2024! 

 

Zaradi zakona o varstvu osebnih podatkov nujno potrebujemo vaš pisni odgovor, zato telefonska prijava na abonma žal ni mogoča.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Za vsa vprašanja smo dosegljivi po telefonu: 01-89-00-200 ali 041-992-143, vsak delovnik od 8.00 – 12.00 oz. kulturnicenter@zkms-litija.si

ČE BI ŽELELI IZVEDETI, KAJ VAM NUDI NAŠ GLEDALIŠKI ABONMA – LE KLIK NA GLEDALIŠKI ABONMA 2024-2025