Poletni kulturni večeri v Litiji

Z uspešnim zaključkom poletnih kulturnih večerov v Litiji smo v našem zavodu zakorakali v novo sezono. Zelo smo bili veseli, da smo uspeli  prebuditi »Litijo« z našim festivalom Slovo poletju, ki se je v našem mestu odvijal zadnji teden v avgustu. V petih kulturnih večerih se je pred številčnim občinstvom predstavilo preko 100 nastopajočih, ki so svoje delo predstavili v »jeziku« različnih kultur.  Z vokalno in instrumentalno glasbo ter plesom smo potovali najprej do Dalmacije, v Argentino, Afriko in zadnja dva dni še v Bosno in Hercegovino ter spoznavali srbsko kulturo.

Zaposleni v JZK Litija sami prav gotovo ne bi zmogli opraviti vseh tehničnih del (ki jih verjemite, ni bilo malo), zato se zahvaljujemo za pomoč Branetu Zupanu, Romanu Tišlerju in Davorju Balantu. Za sponzorsko in tehnično pomoč še posebej hvala Matetovi družbi, hvala Mestni skupnosti Litija in Predilnici Litija, Gostilni Kovač in Bob Bowlingu, ki so ob pomoči članov Športno kulturnega društva Tombas skrbeli za naše goste iz Bosne.  Hvala g. Brileju, ge. Joži Ocepek in g.Tofolinu za umetniški sponzorski prispevek.

Potrudili se bomo, da bo naslednje leto še boljše, da bomo v Litijo lahko pripeljali zanimive in zabavne goste, ki vam bodo polepšali poletne večere. Seveda bo to mogoče predvsem ob finančni podpori  Občine Litija in upamo, da je bil letošnji festival dokaz, da so bila za to namenjena sredstva dobra naložba.