Gledališki abonma – sezona 2020-2021

23. ABONMAJSKA SEZONA

 

Spoštovani abonenti!

Letošnje leto je malo drugačno, kajne? Analizirali smo možnosti, kako bi  letos ohranili gledališki abonma. V  pomoč so nam bili tudi rezultati ankete, katero ste v velikem številu izpolnili in se vam za to iskreno zahvaljujemo. Glede na možnosti smo se odločili, da v tej sezoni izvedemo 3 predstave in sicer 2 ponovitvi na dan. Žal je lahko glede na omejitve v dvorani največ 70 obiskovalcev, zato bo možnost za ogled predstav letos dobilo le cca 140 abonentov. Prijave bodo potekale do zasedbe prostih sedežev. Vsi abonenti, ki imate elektronski naslov boste 12. oktobra  prejeli elektronsko pošto, kdaj bo prijavnica na naši spletni strani aktivna. Vse, ki pa nimajo  dostopa do interneta, boste prej prejeli pošto z navodili za prijavo.  Zato prosim spremljajte elektronsko pošto in čimprej izpolnite prijavnico, če bi želeli obiskovati abonma. V prijavnici bosta na novo navedeni dve uri ogleda predstave in sicer ob 17h in ob 20h. Poskušali bomo uskladiti vse želje, če se bo le dalo. Vendar, če ste upokojenec, bi lepo prosili, če se lahko zapišete pod 17-sto uro.  Vabilo na prvo predstavo in položnico boste prejeli en teden pred dogodkom. V primeru, da predstav ne bomo mogli izvesti (morebitnih covid omejitev), vam bomo denar vrnili na vaš račun. Še to. Ko se bomo razmere umirile in ko bomo lahko zopet napolnili dvorano, bomo za zapolnitev abonmajev izhajali iz seznama abonentov sezone 2019-2020.

Cena abonmajske vstopnice:

zaposleni: 45€

upokojenci, dijaki, študenti: 42€

Obveščam vas, da  bo  prijavnica na naši spletni strani aktivna  v četrtek,  15. oktobra,  s pričetkom ob 10. uri – ter v petek, 16. oktobra 2020!  (v četrtek   pošljem link do prijavnice)


–  do zapolnitve sedežev. Od 19.10. dalje bomo  proste sedeže ponudili še tistim v čakalni vrsti).

Izbor gledaliških predstav za sezono 2020-2021:

 

Gledališče Smejmo se:  LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC

Avtor in režiser:  Jernej Čampelj

Igrajo: Urška Vučak Markež, Saša Klančnik, Maja Martina Merljak

Ljubezen gre skozi želodec ali rajši 60 let srečen kot 90 tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, odnosu do prehranjevalnih navad, odnosu do družbenih norm in standardov.

V zgodbi spremljamo 36-letno Meto, ki se želi osamosvojiti od svoje nadvse gospodovalne mame, prepričane v to, da hči ne dosega ustreznih družbenih standardov. Nima partnerja, nima otrok, nima družabnega življenja, ne ukvarja se s športom, jogo … Vse, kar Meta premore, je po – maminem mnenju – preveč kilogramov. A Meta ima v resnici veliko več. Ima veselje do življenja in je s seboj zadovoljna kljub materi, ki jo hoče prepričati o nasprotnem. Na drugi strani spremljamo Bojana, ki po ločitvi začenja novo življenje. Življenje, kjer sta pomembna le mir in poln hladilnik. Čeprav bi na prvi pogled to težko rekli, mu je v zakonu obojega kronično primanjkovalo.

Življenji dveh sorodno-dobrodušnih duš se začneta zabavno in obetavno prepletati. A kaj, ko se z ene in druge strani »z najboljšimi nameni« vmešavajo še tisti tretji. Mar za srečo in zadovoljstvo v življenju res vsi ljudje potrebujemo iste stvari?

Gledališče: I Love Teater: SLOVENEC IN POL (dvoglava triglavska komedija)

Avtorji:  Perica Jerković, Aleš Novak in Uroš Kuzman, Igrata: Perica Jerkovič in Aleš Novak

Režija: Uroš Kuzman

Triglav. Naš očak, najvišji vrh in simbol slovenstva. Kupljen za en goldinar pred 125 leti. Zlatorogov skalnati raj, zavit v meglo mitov in legend, prepojen z znojem in krvjo plezalnih pionirjev. Nepogrešljiv partner Vardarja v znani jugoslovanski narodnobudilni pesmi in eno izmed prizorišč neustrašnega upora proti okupatorju.

Danes? Top instagram destinacija, v poletnih mesecih obljudena bolj kot trgovski centri v času popustov. Selfi pred Aljaževim stolpom lahko premagaš le s selfijem v Aljaževem stolpu. Triglav privablja pisane množice in med njimi se vedno najde nekaj junakov v japonkah, ki jih kasneje rešujejo s helikopterji. Ob tem se sprašujemo, kako za vraga se to sploh zgodi? Kdo na vzpon na 2864 metrov nadmorske višine krene s plaže?

Perica Jerković in Aleš Novak, prijatelja s podobnimi interesi in nekoliko manj podobnima značajema, gore doživljata različno. Aleš je član planinske zveze, izkušen pohodnik, tv voditelj in komik. Perica je človek, ki se izgubi v Ikei. Njuna epska pustolovščina, polna presenečenj, komičnih zapletov, duhovitih replik in smeha odpre večno dilemo: A si res pravi Sloven’c, če nisi šel na Triglav?

Gledališče Siti teater: JANEZ NOVAK – nova predstava – premiera januar 2021

Igrajo: Klemen Slakonja,  Tadej Toš, in Gregor Podričnik

SiTi Teater BTC napoveduje novo, zelo nalezljivo komedijo z naslovom Janez Novak.
Janez Novak je vzorčen primerek poštenega državljana, ki živi svoje malo srečno življenje in pridno hodi v svojo nepomembno službo. Lepega dne mu na sistematskem pregledu potrdijo okužbo s skrivnostnim virusom in življenje se mu obrne na glavo.

Komedija z izvirnim naslovom “Smisel življenja gospoda Lojtrice” je delo hrvaškega dramatika, režiserja in igralca Saše Anočića, ki z odštekanim  humorjem mojstrsko nastavi ogledalo nesmiselnosti ustroja družbe in usodi posameznika v njej. Predstava je pri naših sosedih velika uspešnica, ki je na sporedu že štirinajsto sezono.

Klemen Slakonja in Tadej Toš, stara znanca SiTi Teatra BTC, in Gregor Podričnik, nedavni prejemnik študentske Severjeve nagrade, vas bodo v stripovski priredbi izvirnika prekužili s humorjem in vas za debelo uro zaprli v karanteno smeha. Za morebitna tveganja bomo upoštevali predpise in uredbe, o stranskih učinkih pa se po ogledu predstave posvetujte med seboj.