Gledališki abonma

21. ABONMAJSKA SEZONA  2018-2019

Spoštovani abonenti!

 Pred vami je izbor predstav za novo, enaindvajseto, sezono gledališkega abonmaja v Kulturnem centru Litija, ki ga že nekaj let preživljamo v družbi vrhunskih komedij. Smeh je tisto, kar potrebujemo, tisto, kar bi si večkrat želeli v naših življenjih, in prav zato naj bodo te naše večerne urice polne veselja. Letošnji izbor nam prinaša veliko nagajivosti, vedno aktualne satire, nepozabnih zapletov in zgovornih, smešnih dialogov, ki jih ponujajo odlične igralske zasedbe. Verjamemo, da vam bodo predstave polepšale večere –  zato dobrodošli!

Predstave bodo na sporedu ob ČETRTKIH OB 19.30! O predstavah boste, kot je že običajno, obveščeni po pošti teden prej, po elektronski pošti, preko naše spletne strani in na Facebooku.  Upamo, da si bomo tudi letos lahko ogledali (gratis) predstavo domače gledališke skupine.

Program 2018-2019:

(s klikom na naslov podrobnosti)

SNG DRAMA LJUBLJANA

Anton Tomaž Linhart  – ŽUPANOVA MICKA

Predvidoma: 8. november!

Režija: Luka Martin Škof

Igrajo: Klemen Slakonja/Gregor Baković , Saša Pavlin Stošić, Rok Kravanja, Uroš Fürst,  Nina Valič Klemen JanežičJanez Škof

»Ti si lepa kakor roža, dolga kakor smreka, brhka kakor hrast, v tvojih tatinskih očeh en fant notri sedi, kateri v mene venkaj strelja. No, kako ti to dopade?«
Kdo ne pozna tega prvega odrskega in v slovenski komediji vse do zdaj le redko preseženega Anžetovega poskusa dvorjenja ljubljeni Micki? To dvorjenje po gorenjsko je v isti sapi neizmerno smešno in nadvse zgovorno. Anton Tomaž Linhart je z Županovo Micko, povzeto po takrat popularni Richterjevi dunajski veseloigri Die Feldmühle (Vaški mlin), v letu 1789, ko so Evropo pretresal učinki in posledice francoske revolucije, izvedel pravo malo kulturno in socialno revolucijo na odru ljubljanskega stanovskega gledališča. V kratki komediji v dveh aktih se je duhovito ponorčeval tako iz koristoljubnih špekulantov kot iz snobizma, tako iz lahkomiselnega in predrznega plemstva kot iz zapitih in podkupljivih državnih uradnikov, in pokazal, kako domiseln mora biti preprost kmečki človek, da se uspešno izogne grabežljivim krempljem, ki z različnih strani prežijo nanj. Najdragocenejše volilo Linhartove Županove Micke pa je samozavest; jezikovna, razredna, osebnostna in ne nazadnje tudi umetniška.

—————————–

ŠPAS TEATAER

Dave Simpson  – DEKLIŠČINA  

Predvidoma: 22. november!

Vse ženske brez izjeme skrivajo v sebi divjo strast, domišljijo in poželenje. Samo sprožilec je treba najti! Že res, da seksi glasbeni hiti zažgejo, ampak brez moških ne gre.

»Dekleta, čaka nas nora noč! Saj veste, »vse, kar se ne sme« in kar se za dekliščino še kako spodobi!«

Kadar se zberejo ženske prijateljice, ni nikoli brezveznih tém – vse na tem svetu je pomembno! In ko v zanosu pogovor steče na dekliščino, moški striptiz in ‘zadnji ples’ na svobodi, hitro prebudijo levinje v sebi … in se potem, ko gre zares, enako hitro strgajo z verige… Gledališka različica velike britanske uspešnice za vsa čutila Do nazga je že pred 20 leti razgalila, kako znajo ženske na striptiz moških večerih hitro najti zver v sebi! Vzklikanje in glasno zapeljevanje, gibko premikanje, spodbujanje, mačje priprte oči … veliko znanja in izkušenj je v tem. In prav nič modrosti. Je pa super žurka, ki je ne smete zamuditi! Kot da jutri ne obstaja. Sočna dekliščina do vročega konca!

Režija: Violeta Tomič

Igrajo: Urška Vučak, Sebastijan Starič, Nataša Ralijan,  Tadej Pišek, Jože Doberšek, Maja Martina Merljak, Lara Jankovič, Jernej Čampelj

————————-

ŠPAS TEATER

Marko Pokorn, Boris Kobal: PISMO ROSNO!  VSEGA JE KRIV POŠTAR…

Predvidoma: 6. december!

Verjeli ali ne, poštar je zelo vsestranski in nadvse odgovoren poklic že od antike! In zaradi vse te raznolikosti so poštarji daleč najbolj odporni primerki človeške vrste. Pismonoša Slavko Golob vam bo razjasnil obzorja! V osebni izpovedi vas bo z vso strastjo prepričal, da je poštar eden najbolj karakternih poklicev – če vprašate grške bogove, kralje, zdravnike v UKC, pasje instruktorje ali politične veljake. Multipraktik v rumeni uniformi je pravi tajni agent, odporen na vse ljudske modrosti! Tandem Boris Kobal in Marko Pokorn sta pred desetimi leti zakuhala uspešnico Kdo vam je pa to delu?, ki je imela 260 ponovitev. Marko Pokorn je napisal besedila za kultno Kliniko TivoliNašo malo kliniko in mnoge druge, Boris Kobal pa je Žlahtni režiser in Zlato komedijsko pero, ki nas je nasmejal že v seriji TV Poper ter številnih gledaliških igrah, ki jih je režiral ali v njih tudi zaigral. V zadnjih letih nastopa z odličnimi stand-up nastopi in občinstvo je vedno znova navdušeno!

Igra: Boris Kobal

Režija: Boris Kobal

—————————

SLG CELJE

Boris Kobal: PROFESIONALCI ESPE

Krstna uprizoritev – Premiera novembra 2018

Režija: Jaša Jamnik

Igrajo: Blaž Dolenc, Renato Jenček, Rastko Krošl, Barbara Medvešek, Živa Sedan

Profesionalci espe je duhovita črna komedija o družini poklicnih hudodelcev, ki jo sestavljajo oče, »upokojeni« ropar in morilec, ki zaradi lesene noge ni več aktiven v poslu, je pa oče iz ozadja, mama, ki vodi finančni in gospodinjski sektor, sin Jure, ki je zdaj postal spiritus agens in movens zločinskih pohodov, in njegova partnerka Bejbi, ki spričo obilnega ozadja bolj kot kaj drugega skrbi za sinovo seksualno zadovoljstvo. Družina se odloči ugrabiti ženo bogatega poslovneža Hohšteterja, s katero namerava podjetje izsiljevati in si pridobiti precej denarja. Izkaže se, da je sin ugrabil napačno žensko, ob tem pa je kot kolateralna škoda preminil tudi neki naključni menih. Ko se ugrabljenka zbudi iz omame in se izkaže, da ni prava oseba, temveč le tajnica tajkunskega podjetja, sklenejo, da se je morajo zaradi potencialnega izdajstva obvezno znebiti. Nato se zgodi duhovit obrat.  Sosed, ki jih ves čas moti z obiski, se spet prikaže pred vrati, in razkrije veliko potegavščino: ugrabljenka je … hm?
Nato sosed in družina združijo moči, ustanovijo firmo Profesionalci espe in se podajo v skupen posel, dobiček pa si bodo pravično delili. Iskrivi dialogi, absurdni obrati in črnohumorne situacije odlikujejo to konverzacijsko in situacijsko komedijo, ki je prispela na natečaj za žlahtno komedijsko pero 2017 in bila uvrščena med tri najkakovostnejša nova besedila. Poleg odličnih dialogov nova slovenska komedija ponuja tudi duhovite in zabavne igralske naloge. Boris Kobal je naš priznani režiser, igralec, voditelj in tudi dolgoletni direktor ter umetniški vodja Mestnega gledališča ljubljanskega. Na področju dramskega pisanja ima bogato zgodovino uspešno izvedenih komedij, tako na odru kot na televiziji. Njegov humor je pronicljiv in lahkoten. na Dnevih komedije zmagal s svojo komedijo Afrika ali Na

 ——————

ŠENTJAKOBSKO GLEDALIŠČE

Eric Chappell – O MRTVIH SAMO DOBRO 

Režija: Jaša Jamnik

PRIZNANJE ZA NAJBOLJŠO PREDSTAVO po izboru žirije, 14. festival komedije Pekre 2018; 25.3.2018, Pekre

Igrajo: Katja Fajdiga, Lili Bačer Kermavner, Srečko Kermavner, Edi Gril, Maša Medved, Nives Mikulin

Odlična sodobna komedija angleškega avtorja Erica Chappella O mrtvih samo dobro, ki je bila krstno uprizorjena leta 2010, se začne na dan kremiranja trupla priljubljenega komika Davida “Dava” Thursbyja. Ob tem bi seveda lahko pomislili na solzavo melodramo, a vam bodo v našem primeru tekle zgolj solze smeha. “Žalujoča” družba pokojnikovih sorodnikov, prijateljev in kolegov, ki se zbirajo ob njegovi krsti, da bi mu izkazali zadnje spoštovanje, namreč kmalu ugotovi, da o njem vejo veliko manj, kot so si mislili. Skozi njihove spomine in duhovite dialoge se pred nami začnejo razkrivati sočne pikantnosti, laži in prevare iz njegovega življenja, ki gledalca zabavajo s presenetljivimi obrati in humorja polnimi situacijami. In ko se pojavi še skrivnostna ženska, ki je nihče ne pozna, je napetost na vrhuncu. Na koncu se nam zdi, da je pravzaprav Dave tisti, ki ima zadnji nasmeh. Kot da bi povedal enega od svojih štosov.

 

 

Če se boste odločili, da boste letos naš abonent, prosimo izpolnite  PRIJAVNICO  (spodaj)

Prednost pri prijavi imajo lanski abonenti. V primeru odpovedi, bomo sedeže razdelili med nove abonente.

ROK PRIJAVE: PETEK, 7.9.2018! 

Če prijavnice ne bomo prejeli, bomo vaš sedež dodelili drugim interesentom. Zaradi novega zakona o obveščanju, nujno potrebujemo vaš pisni odgovor, zato telefonska prijava na abonma žal ni mogoča.

PREKLIC ABONMAJA:

Prosimo vas, da nas obvestite tudi v primeru, da abonmaja ne boste več obiskovali (lahko samo SMS na 041-992-143 in sicer: VAŠE IME IN PRIIMEK in  ODPOVEDUJEM ABONMA – do 31.8.2018. Za vsa vprašanja smo dosegljivi  po telefonu: 01-89-00-200 ali 89-00-206 ali na 041-992-143, vsak delovnik od 8.00 – 12.00, ter na elektronski naslov:  kulturnicenter@zkms-litija.si

CENA ABONMAJA

odrasli 66€

upokojenci, dijaki/študenti 61€

Elektronsko prijavnico lahko izpolnite TUKAJ!