Gledališki abonma – sezona 2021-2022

23. ABONMAJSKA SEZONA

 

Spoštovani abonenti!

Verjamemo, da bomo letošnji abonma izpeljali kljub dnevno novim informacijam o pogojih izvajanja prireditev. Predlagamo drugačno obliko, kot smo je navajeni in računamo na vaše razumevanje in sodelovanje.  Izbrali smo 4 predstave, ki so predstavljene v nadaljevanju. Vsi bomo imeli sicer več dela s komunikacijo, vendar si želimo, da gledališče na našem odru znova oživi. Verjetno pa tudi vi že pogrešate naše gledališke večere.  Predstave so predvidene kot vsa leta, v četrtek ob 19.30. Nekateri datumi so sicer že določeni, vendar se lahko še spremenijo.

Rezervacija sedeža:

Abonenti ste (boste) prejeli svojo abonentno vstopnico, na kateri imate označeno št. sedeža. 1 teden pred vsak predstavo (datumi so načeloma že določeni) boste prejeli tudi vabilo na predstavo. Rezervacije za posamezno predstavo niso potrebne. Če se predstave ne boste mogli udeležiti, lahko svojo vstopnico odstopite komu v družini, prijateljem… Abonentna cena velja samo v primeru, da se udeležite vseh štirih predstav (drugače velja cena za izven).

Plačilo in cena:   Vstopnico  boste lahko plačali ob prihodu v dvorano ali v tednu pred dogodkom na naš račun. (Ne vemo, če bomo lahko izpeljali vse predstave in bo manj komplikacij pri vračilu denarja). Informacije bodo navedene na naši spletni strani oz. vam jih bomo poslali po navadni in  el. pošti.  Veseli bomo, če boste imeli ob prihodu na predstavo pripravljen drobiž, da bo hitreje potekalo.

Spremljajte obvestila na spletni strani kclitija.si ali Facebook Kulturni center Litija, oz. lahko pokličete na 041-992-143 ali 01-8900-200.

Cene predstav so oblikovane glede na skupni znesek abonmajske vstopnice. Redna cena abonmaja je 66€, upokojenci, dijaki in študenti 61€. Če s prijavnico prijavite na ogled vseh štirih predstav, bo cena ostala enaka, v nasprotnem primeru bo cena predstave za izven (cca 3-5€ dražja – odvisno od predstave).

Cene vstopnice za abonente za 1. predstavo Ljubezen gre skozi želodec:

Redna cena abonenti: 13€,  za upokojence/dijake, študente; 12€,
za izven (do zasedbe prostih sedežev): 17€.

Vstop v Kulturni center Litija je možen ob izpolnjevanju pogoja PCT (+maska).

Izbor gledaliških predstav za sezono 2021-2022:

Gledališče Smejmo se:  LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC 

Predviden datum: 7.10.2021

Avtor in režiser:  Jernej Čampelj

Igrajo: Urška Vučak Markež, Saša Klančnik, Maja Martina Merljak

Ljubezen gre skozi želodec ali rajši 60 let srečen kot 90 tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, odnosu do prehranjevalnih navad, odnosu do družbenih norm in standardov.

V zgodbi spremljamo 36-letno Meto, ki se želi osamosvojiti od svoje nadvse gospodovalne mame, prepričane v to, da hči ne dosega ustreznih družbenih standardov. Nima partnerja, nima otrok, nima družabnega življenja, ne ukvarja se s športom, jogo … Vse, kar Meta premore, je po – maminem mnenju – preveč kilogramov. A Meta ima v resnici veliko več. Ima veselje do življenja in je s seboj zadovoljna kljub materi, ki jo hoče prepričati o nasprotnem. Na drugi strani spremljamo Bojana, ki po ločitvi začenja novo življenje. Življenje, kjer sta pomembna le mir in poln hladilnik. Čeprav bi na prvi pogled to težko rekli, mu je v zakonu obojega kronično primanjkovalo.

Življenji dveh sorodno-dobrodušnih duš se začneta zabavno in obetavno prepletati. A kaj, ko se z ene in druge strani »z najboljšimi nameni« vmešavajo še tisti tretji. Mar za srečo in zadovoljstvo v življenju res vsi ljudje potrebujemo iste stvari?

Gledališče: I Love Teater: SLOVENEC IN POL(dvoglava triglavska komedija)

Predviden datum: 9.12.2021

Avtorji:  Perica Jerković, Aleš Novak in Uroš Kuzman, Igrata: Perica Jerkovič in Aleš Novak

Režija: Uroš Kuzman

Triglav. Naš očak, najvišji vrh in simbol slovenstva. Kupljen za en goldinar pred 125 leti. Zlatorogov skalnati raj, zavit v meglo mitov in legend, prepojen z znojem in krvjo plezalnih pionirjev. Nepogrešljiv partner Vardarja v znani jugoslovanski narodnobudilni pesmi in eno izmed prizorišč neustrašnega upora proti okupatorju.

Danes? Top instagram destinacija, v poletnih mesecih obljudena bolj kot trgovski centri v času popustov. Selfi pred Aljaževim stolpom lahko premagaš le s selfijem v Aljaževem stolpu. Triglav privablja pisane množice in med njimi se vedno najde nekaj junakov v japonkah, ki jih kasneje rešujejo s helikopterji. Ob tem se sprašujemo, kako za vraga se to sploh zgodi? Kdo na vzpon na 2864 metrov nadmorske višine krene s plaže?

Perica Jerković in Aleš Novak, prijatelja s podobnimi interesi in nekoliko manj podobnima značajema, gore doživljata različno. Aleš je član planinske zveze, izkušen pohodnik, tv voditelj in komik. Perica je človek, ki se izgubi v Ikei. Njuna epska pustolovščina, polna presenečenj, komičnih zapletov, duhovitih replik in smeha odpre večno dilemo: A si res pravi Sloven’c, če nisi šel na Triglav?

Gledališče Siti teater: JANEZ NOVAK – nova predstava 

Predviden datum: 4.11.2021

Igrajo: Klemen Slakonja,  Tadej Toš, in Gregor Podričnik

SiTi Teater BTC napoveduje novo, zelo nalezljivo komedijo z naslovom Janez Novak.
Janez Novak je vzorčen primerek poštenega državljana, ki živi svoje malo srečno življenje in pridno hodi v svojo nepomembno službo. Lepega dne mu na sistematskem pregledu potrdijo okužbo s skrivnostnim virusom in življenje se mu obrne na glavo.

Komedija z izvirnim naslovom “Smisel življenja gospoda Lojtrice” je delo hrvaškega dramatika, režiserja in igralca Saše Anočića, ki z odštekanim  humorjem mojstrsko nastavi ogledalo nesmiselnosti ustroja družbe in usodi posameznika v njej. Predstava je pri naših sosedih velika uspešnica, ki je na sporedu že štirinajsto sezono.

Klemen Slakonja in Tadej Toš, stara znanca SiTi Teatra BTC, in Gregor Podričnik, nedavni prejemnik študentske Severjeve nagrade, vas bodo v stripovski priredbi izvirnika prekužili s humorjem in vas za debelo uro zaprli v karanteno smeha. Za morebitna tveganja bomo upoštevali predpise in uredbe, o stranskih učinkih pa se po ogledu predstave posvetujte med seboj.

SNG Nova Gorica: TUTOŠOMATO

Predviden datum: 26.1.2022

Avtor besedil in glasbe songov: Iztok Mlakar
režiser: Vito Taufer
Igrajo: Iztok Mlakar, Urška Taufer / Anuša Kodelja k. g., Tjaša Hrovat, Patrizia Jurinčič Finžgar, Luka Cimprič, Žiga Udir, Rok Matek / Blaž Popovski, Matija Rupel, Instrumentalni trio
O delu:

Ta planet je naša bajta, če rečt, hiša od vseh nas ljudi …
Potrebna obnove je že njeki cajta, ma majstra pej ni an ga ni!
Fasada poka, po stenah mufa, drsijo ji temelji, vlječe prepih …
Iz bajte se sliši pej samo barufa; če vse ukop se zruši, ljudem je vseglih.
Tutošomato, ni pameti prave. Duo vje, kam se je skrila an kdaj?
Tutošomato, ta svjet je šou prou ven z glave, an nima namjena se vrnt nazaj.
An vsem nam se močno pozna tuo, da ni zdrave pameti niti za vzorc.
Ubrisan ta svjet je, da, tutošomato, je pameten samo še norc,
ja, je pameten samo še norc…

»Komedija vedno kaže nekaj, kar je grozno, tragično – že v naši komediji imamo naklep umora lastnega očeta, posilstvo, nasilje … To so teme in vsebine za tragedijo. Ravno zato je komedija zanimiva, ker se igra s tistim, česar je človeka strah.« Iztok Mlakar