Gledališki abonma

22. ABONMAJSKA SEZONA  2019-2020

Spoštovani abonenti!

Stopamo v dvaindvajseto sezono gledališkega abonmaja v Kulturnem centru Litija. Tudi letos nas bodo razveseljevale vrhunske komedije. Urice smeha nam prinašajo razvedrilo, ki ga vsi potrebujemo in nam lepšajo večere. Letošnje komedije nas bodo z odličnimi igralskimi zasedbami presenetila tudi z glasbo, tako da bo sezona vesela, zgovorna, malo nostalgična, kuharsko erotična, satirično nerodna, predvsem pa zabavna. Vabljeni v našo družbo!

“Najboljši dokaz modrosti je vedno dobra volja.” ( Evripid)

NUNE V AKCIJI

glasbena komedija

Producent muzikalov Mamma Mia! in Briljantina Jurij Franko je s svojo produkcijsko hišo Prospot iz Radovljice, za slovenske odrske deske pripravil še en veliki svetovni HIT – glasbeno komedijo Nune v akciji!

Nune v akciji! (v originalu Nunsense) je izjemno delo avtorja Dana Goggina, ki je bilo premierno uprizorjeno decembra 1985 v gledališču Cherry Lane in je druga najdlje izvajana predstava na Off-Broadwayu. V zadnjih tridesetih letih je predstava postala pravi mednarodni fenomen, saj je bila prevedena v več kot 26 jezikov in si jo je ogledala publika po vsem svetu.

Nune v akciji! je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelni SHOW, v katerem pa hoče biti vsaka od njih prva zvezda. V nizu nenavadnih situacij se redovnice pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih vajeni. V soju reflektorjev ob petju, plesu in smehu vsaka posebej in vse skupaj zažarijo na čisto samosvoj način.

V slovenski različici nastopajo vrhunski izvajalci Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec – Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek, ki navdušujejo tudi v najbolj obiskanem muzikalu v Sloveniji vseh časov – Mamma Mia! Kot glasbeni vodja in instrumentalist pri predstavi sodeluje Miran Juvan.

​​​​Predstava, v kateri bo vsak našel košček samega sebe in ekipa, ki vas bo prepričala, da je vsak od nas lahko Svetnik!

avtor: Dan Goggin

prevod in priredba: Drago Mislej – Mef in Marjan Bunič

režija: Jaša Jamnik

igrajo: Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec – Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek

glasbeni vodja in instrumentalist: Miran Juvan

koreograf: Matevž Česen

scenograf: Jože Logar

kostumograf: Andrej Vrhovnik

producent: Jurij Franko

produkcija: Prospot d.o.o.

 NJOFRA 

Avtor: Milan Grgić
Produkcija Mestnega gledališča Ptuj

Režija, prevod in scenografija Samo M. Strelec
Kostumografija Slavko Sever
Lektor Simon Šerbinek
Glasba Maja Butolen Zorko, Mirza Jusufović
Risba na projekciji Dora Bencevič

Igrata Gojmir Lešnjak Gojc, Vlado Novak

Oblikovanje maske Absolut fashion/Andreja Belšak
Frizerstvo Trend/Rudi Podgoršek
Tonski mojster Danijel Vogrinec
Lučni mojster Simon Medved
Odrski mojster Andrej Cizerl Kodrič
Rekviziterka, garderoberka in inšpicientka Irena Meško
Videoprojekcija Sandi Žuran

80. leta prejšnjega stoletja.
Še je živ tovariš Tito, še imamo rešpekt do Ljudske milice, Jugoslovanske ljudske armade, še se ve, kdo pije in kdo plača in kdo ali kaj je zunanji sovražnik.
V socialističnem bloku živita mož in žena. In njuna hči.
On, morda »gradjansko lice na službi u JNA«,
naturaliziran Mariborčan (Vlado Novak), in Ona, morda Ljubljančanka z meščanskim, intelektualnim pedigrejem (Gojmir Lešnjak Gojc).
Nekega jutra On pri britju zagleda z rdečo šminko na ogledalo napisano sporočilo njegove ljube hčerkice: – Njofra!
Hči je zbežala od doma – ker se bo poročila! In to skrivaj! Ne da bi vprašala ata, če dovoli! Nezaslišano. Mama za to seveda ve, a se dela, kakor da ne ve nič. In drži hčerki »štango«.
Ko ata ugotovi še to, da žena ščiti hčerko, znori. Dvigne »auf« Ljudsko milico in se odloči, da bo šel do konca: Tale Njofra že ne bo njegov zet! Preprečil bo poroko, ugrabil bo hčer.
In sploh: kdo je mladenič s čudnim imenom Njofra?
Aha, to je Franjo!
Zaprašena, staromodna in rahlo nostalgična komedija, za vse jugo nostalgike in tiste, ki to niti slučajno ne želijo biti.
S petjem in plesom – zakaj pa ne?!
Premiera je bila v grajski dvorani dvorca Turnišče pri Ptuju junija 2018.

Igralca Vlado Novak in Gojmir Lešnjak Gojc pa sta itak že vaša dobra, stara znanca.

PREDSTAVA, KI GRE NAROBE

Komedija za vso družino!

V “Predstavi, ki gre narobe” se dramsko društvo Fakultete za strojništvo loti njihove največje in najzahtevnejše gledališke produkcije do sedaj: kriminalke angleškega tipa Kdo je morilec? v slogu znamenite kraljice kriminalk Agathe Christie, z naslovom »Umor v dvorcu Haversham«. A predstava jim nikakor ne »steče«. Zaporedje nepredvidljivih in noro zabavnih dogodkov hitro spreobrnejo dogajanje na odru iz slabega v katastrofalno.

Vse gre namreč narobe – igralci uporabijo napačne rekvizite, če pa že uporabijo prave, jim ti razpadejo, scenski elementi se nikakor ne obnašajo tako, kot bi se morali, še kulise pričnejo razpadati. V dveh urah neprestanega smeha občinstvo spremlja zasedbo, ki trmasto poskuša, ne glede na vse težave, čimbolj točno in resno izpeljati predstavo. Kljub temu, da se jim onesvesti glavna igralka, da se nekam izgubi scenarij, da z zidu padejo vsi scenski elementi in da se igralci spotikajo ob vse in vsakogar (tudi lastno besedilo). Vse to dogajanje več kot upraviči sloves te trenutno najzabavnejše in najuspešnejše komedije na svetu. Gre za klasičen skrivnostni umor, ki ga je potrebno razrešiti… in skrivnost je, ali bodo igralci sploh uspeli pripeljati predstavo do konca.

Komedija zmešnjav ima za seboj že 5 let zmede na West Endu in 3 leta napak na Broadwayu, produkcijo pa so priredili tudi za odre številnih svetovnih prestolnic, kot so: Pariz, Rim, Budimpešta, Tokio in Istanbul.

Igralci: Matej Zemljič, Sara Gorše, Mario Dragojević, Luka Cimprič, Oskar Kranjc, Klara Kastelec, Robert Korošec, Dominik Vodopivec, Eva Stražar, Vid Klemenc

Naslov izvirnika: The Play that Goes Wrong

Avtorji: Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields

Prevod: Jure Ivanušič in Gorazd Slak

Scenograf izvirnika – Nigel Hook
Oblikovalec luči izvirnika – Ric Mountjoy
Kostumograf izvirnika- Roberto Surace
Koreograf dvoboja izvirnika – Dave Hearn
Izvirna glasba – Rob Falconer
Režiser izvirnika – Mark Bell

Režija: Jure Ivanušič
Kostumografija: Vesna Mirtelj
Maska: Nataša Castaldi
Izdelava scene: Scenart d.o.o.

Producent: Nataša Castaldi

Fotografije: Jernej Prelac

TMK d.o.o. v sodelovanju z Mischief Worldwide Ltd. predstavlja produkcijo “The Mischief Theatre”

Premiera: 23. november 2018

Trajanje: 1 ura 55 min, z odmorom.

EROTIKA

Ljubezen gre skozi želodec in Bojan Emeršič zelo rad kuha. Spoznajte ga v dinamični in začinjeni komediji, v kateri vam bo predstavil svoj drugačen, okusen in precej pikanten pogled na moško-ženske odnose.

Raje kot prežvečene in preverjene kombinacije jajčk in klobas, žemljic, buhteljčkov in češpelj, vsak večer za vas sestavlja inovativne afrodiziake in recepte za smeh in ljubezen. In tako kot vsi pravi gospodinjski mački med kuho marsikaj pove: o miškah in pitonih, o erotiki vrtnih palčkov, o tem, kam naj vljuden človek gleda, če noče v dekolte ter zakaj moški ne bi smeli govoriti po seksu, pred seksom in tudi nasploh.

Spregovori tudi o tem kako v današnjem svetu, ob vsem delu, urnikih, opomnikih in obveznostih, tako zlahka pozabljamo, da si je treba vzeti čas tudi za najbolj navadna posteljna veselja. Pa ne bi smeli – ker nas edino ljubezen ohranja normalne in nasmejane.

Prebudimo apetite in se skupaj nasmejmo do sitega – v edinstveni komediji o pokončnem in položnem življenju.

Prebudite apetite in se do sitega nasmejte edinstveni komediji o pokončnem in položnem življenju.

*********

Na naš oder se vrača eden najbolj priljubljenih igralcev in zabavnih voditeljev, ki ga je občinstvo vzljubilo kot gledališkega igralca in tudi kot voditelja v priljubljenih oddajah: Vse je mogoče, Minuta do zmage, Vzemi ali pusti, Viktorji popularnosti, kot voditelja priljubljene kuharske oddaje Čari začimb, ustvaril pa je tudi lik Zmaga Batine, nastopil kot doktor Jarc v super uspešni seriji Naša mala klinika, v filmih Petelinji zajtrk, Blues za Saro, Babica gre na jug in številnih drugih.

Igralec: Bojan Emeršič

Besedilo: Bojan Emeršič in Jure Karas

Režija: Jure Karas

Premiera: oktober 2019

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI

monokomedija

Ste pripravljeni na najzabavnejše šale na temo šole?

Uroš Kuzman nas popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ – smeha.
Dolgoletni stand-up komik, izjemno cenjen tako s strani kolegov kot strani občinstva, je širšo prepoznavnost dosegel z nastopi v oddajah Na žaru z Ladom Bizovičarjem, kjer je pošteno popekel Jana Plestenjaka in – na njegovo izrecno željo – tudi samega predsednika Boruta Pahorja. Poznamo ga tudi iz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija in kot člana zabavnega Šaleškega študentskega okteta. S predstavo Profesor Kuzman mljaši je v osmih mesecih nastopil že skoraj 100-krat in vedno navdušil še tako raznoliko publiko.

Če se boste odločili, da boste letos naš abonent, prosimo izpolnite  PRIJAVNICO  (spodaj)

Prednost pri prijavi imajo lanski abonenti. V primeru odpovedi, bomo sedeže razdelili med nove abonente.

ROK PRIJAVE: PETEK, 6.9.2019! 

Če prijavnice ne bomo prejeli, bomo vaš sedež dodelili drugim interesentom. Zaradi novega zakona o obveščanju, nujno potrebujemo vaš pisni odgovor, zato telefonska prijava na abonma žal ni mogoča.

PREKLIC ABONMAJA:

Prosimo vas, da nas obvestite tudi v primeru, da abonmaja ne boste več obiskovali (lahko samo SMS na 041-992-143 in sicer: VAŠE IME IN PRIIMEK in  ODPOVEDUJEM ABONMA – do 31.8.2019. Za vsa vprašanja smo dosegljivi  po telefonu: 01-89-00-200 ali 89-00-206 ali na 041-992-143, vsak delovnik od 8.00 – 12.00, ter na elektronski naslov:  kulturnicenter@zkms-litija.si

CENA ABONMAJA

odrasli 66€

upokojenci, dijaki/študenti 61€

Elektronsko prijavnico lahko izpolnite TUKAJ!