Slikarska razstava Janeza Prašnikarja: “Moje spogledovanje s slikarstvom”

16. 9.

Janez Prašnikar – Moje spogledovanje s slikarstvom
V ponedeljek, 16. septembra 2013, vas vabimo na otvoritev prve samostojne slikarske razstave Litijana Janeza Prašnikarja z naslovom Moje spogledovanje s slikarstvom. Na otvoritvi, ki bo ob 19. uri v Kulturnem centru Litija, bodo nastopili Moška vokalna skupina Lipa Litija in Oktet Valvasor.

O avtorju:

Janez Prašnikar rad ustvarja že od mladih nog. V Litiji smo ga do sedaj poznali le kot dolgoletnega aktivnega pevca PD Lipa, Okteta Valvasor in Zvona iz Šmartna. Njegov umetniški duh pa je ponovno oživel pred približno 6 leti, ko je naslikal nekaj slik na pravo slikarsko platno. Ko pa se je pridružil literarni skupini Društva upokojencev Litija, v sklopu katere je potekal tudi tečaj izdelovanja okrašenih inicialk, ga je ponovno pritegnilo platno in čopiči.

Njegove slike smo prvič opazili na lanski razstavi društva in ga povabili, da pripravi prvo samostojno razstavo. V začetku je slikal akrile, danes pa v večini ustvarja z oljnimi barvami. Pravi, da lahko slika le takrat, ko dobi navdih in takrat nastajajo čudovite podobe, ki bodo na ogled v avli Kulturnega centra Litija od 16. septembra do 18. oktobra 2013.

Janez je tudi dolgoletni član Pevskega društva Lipa in v zadnjih letih tudi predsednik društva Oktet Valvasor, zato je eden redkih kulturnikov, ki je dejaven na več področjih in to z vso dušo in srcem.