PRIBLIŽEVANJA z dr. Petrom Čeferinom

22. 10.

22. oktobra bomo ponovno pričeli z organizacijo vsakomesečnih družabnih srečanj PRIBLIŽEVANJA, kjer v goste na pogovor povabimo poznano in zanimivo osebo.

“O dr. Petru Čeferinu je težko zapisati le nekaj besed. Po diplomi, kratkotrajnem pripravništvu na idrijskem sodišču in odsluženem vojaškem roku se je zaposlil kot novinar pri Gospodarskem vestniku.

Konec aprila 1964 mu je generalni direktor znamenitega Agrokombinata ponudil stanovanje v zameno, da je takoj odšel z njim na sodišče. Že po letu dni službovanja v Agrokombinatu sta z generalnim direktorjem ugotovila, da imata glede nekaterih temeljnih vprašanj nasprotujoče si poglede, zato ga je suspendiral. In tako je začel odvetniško pot: “Prvega januarja 1967 sem odprl svojo odvetniško pisarno”. V Trebnjem je bil odvetnik, strojepiska in snažilka.

Med leti 1985 in 1989 je bil podpredsednik Odvetniške zbornice Slovenije, leta 1993 pa je s sinovoma Rokom in Aleksandrom ustanovil Odvetniško družbo Čeferin. Med organi državne oblasti ni bil nikoli posebej priljubljen, mediji pa so kar nekajkrat zapisali, da je mafijski odvetnik.”

Z njim se bo pogovarjal Vladimir Jakopič.

Vabita Knjižnica Litija in Kulturni center Litija.