Otvoritev slikarske razstave Rajka in Irene Ferk – s predstavitvijo aforizmov in glasbenim gostom

22.9.

Vabimo vas v avlo Kulturnega centra Litija na otvoritev prve slikarske razstave v novi sezoni. Gostimo odlična štajerska slikarja Rajka in Ireno Ferk ter priznanega kantavtorja Primoža Turka. Večer bo zanimiv, zabaven in poučen,  zato lepo vabljeni na prijetno druženje z umetniki.

RAJKO FERK
Slika akril na platno s slikarskimi lopaticami, večinoma kar z gradbenimi “špohtli”.  Lani se  je med slikarji pojavil izraz “ferkizem”.  Sodeloval in organiziral je že preko 160 razstav (tudi 7 mednarodnih kolonij), je upravitelj galerije v Kavarni Betnava v Hotelu Betnava v Mariboru, katera je dobila oceno,  da je najbolj obiskana galerija v tem prostoru. Pri organizaciji razstav je pomagal  mnogim znanim osebnostim, veliko slik donira humanitarnim organizacijam. Njegove razstave so vedno nekaj posebnega, prav tako otvoritve, ki so zanimiv družabni dogodek. Izdal je tudi knjigo aforizmov, ki jo bo predstavil tudi v Litiji.

RENA FERK
Irenino spogledovanje z likovno umetnostjo je trajalo desetletje, odkar se njen mož Rajko ukvarja s slikanjem. Na lanski mednarodni likovni koloniji je vzplamtela iskrica, ko je naslikala orhidejo in so ji ob končnem izdelku zažarele oči.   Irenin slikarski opus zajema že nekaj deset  likovnih del. Največji del teh je olje na platnu, slikala pa je tudi akvarele, a se ji je  v srce vtisnilo prav ustvarjanje z oljem. Njena  najljubša motivika je narava, predvsem voda, drevesa, pa tudi planine.

PRIMOŽ  TURK je priznan kantavtor iz Kočevja in je avtor številnih skladb, ki so se na domačih tleh že pošteno prijele. Njegove pesmi so predvsem naravovarstvene, družbenokritične, ljubezenske in nasploh življenjske. V vsaki od njih je močno občutiti avtorjeva čustva in obilico humorja, besedilo pa vedno nosi ključno sporočilo, ki se navadno skriva v ironičnem, grotesknem ozadju. Spremljava:  Damjan Jazbec – orglice. Več na njegovi spletni strani: PRIMOŽ TURK.