Projekcija slovenskega celovečernega fima Drevo

25. 8.

V torek, 25. avgusta 2015, ob 21h bo v prostorih Mestnega muzeja Litija na lokaciji stare sodnije potekala projekcija slovenskega celovečerca z naslovom Drevo. Prvenec mlade režiserke Sonje Prosenc je takoj po prvih projekcijah prejel številne pohvale in nagrade tako doma kot v tujini, sedaj pa bo prvič predstavljen tudi v Litiji.

V primeru lepega vremena bo projekcija zunaj na dvorišču muzeja!

O filmu:

Zgodba filma sledi materi in njenima sinovoma, ki so zaradi grožnje maščevanja varni le za zidovi svojega doma. Družina se znajde v brezizhodnem položaju, in ko čas izgine, se zatočišče spremeni v zapor. Vendar pa tudi to otrokoma ne more preprečiti sanj in želje po svobodi.

O režiserki:

Diplomirala je z odliko na programu novinarstvo – kulturologija na Fakulteti za družbene vede. Že med študijem se je usmerila v vizualno ustvarjanje; film in grafično oblikovanje. Udeležila se je Berlinale in Sarajevo Talent Campusa in soustanovila produkcijsko hišo Monoo. Leta 2009 je bila izbrana na prestižni enoletni scenaristični program v Torinu – TorinoFilmLab. Dve leti kasneje je pridobila štipendijo DSFU. Po nagrajenem kratkem filmu Jutro, ki je bil po festivalski poti odkupljen še za predvajanje v 31 državah, in dokumentarcu Mož s krokarjem, dokumentarni portret slikarja Jožeta Tisnikarja, je posnela svoj prvi celovečerni film Drevo.

Kritike in še več informacij o filmu pa je dosegljivih na temle naslovu:

http://www.kinodvor.org/spored/arhiv-filmov/drevo/

Vabljeni!