Izjemna glasba na devetem festivalu Slovo poletju poskrbela, da poletje še traja

27. in 28.8.

Dvodnevni deveti festival Slovo poletju so zaznamovali odlični glasbeniki, ki so številni publiki prinesli posebna doživetja.

Četrtkov večer je bil v znamenju dalmatinske glasbe. Klapa Mali grad iz Kamnika nas je z ubranim nastopom popeljala v južne kraje, s soncem obsijane in melosom, ki vedno navduši. Občinstvo pa je pozitivno presenetil v Sloveniji malo manj znani hrvaški pevec Đani Stipaničev, ki je dokazal, da je vrhunski pevec. Pesmi o Dalmaciji je nadgradil tudi z izvedbo pesmi iz muziklov in občinstvo tako popeljal tudi v druge zvrsti glasbe.

Petkov večer smo poimenovali “različnost povezuje”. Pihalni orkester Litija je letošnji nastop nadgradil s štirimi solistkami Tino Adamlje, Barbaro Osolnik, Sandro Rihter in Leo Rihter. Z ubranim nastopom so zopet dokazali, da vestnim delom skrbno ohranjajo več kot stoletno tradicijo godbene dejavnosti v našem mestu.

Skupina Noreia je na naš oder prinesla pravo glasbeno osvežitev z irsko glasbo, ki z izjemnimi ritmi vedno navduši. Izvrstni instrumentalisti in pevci skupine Noreia so tudi v Litiji dokazali, da imajo izjemen talent in da uživajo v glasbi, ki jo izvajajo. Njihov nastop so popestrile plesalke Šole irskega plesa iz Ljubljane, ki so navdušile s plesno koreografijo in oblekami.

Zaključek festivala je letos pripadal domači skupni Magrateja, ki nas je presenetila z usklajenostjo, z izjemnimi vokali in interpretacijo lastnih skladb in znanih svetovnih uspešnic ter se tako predstavila tudi ciljni publiki, ki v Litiji ne spremlja pogosto te zvrsti glasbe. Program je oba večera povezoval Gorazd Mavretič. Velika zahvala vsem sponzorjem, ki so omogočili izvedbo prireditve in srčno upamo, da bomo v prihodnem, jubilejnem letu, lahko “praznovali” tri dni.

Fotografije: Tadeja Gregorin, Peter Prosenc (Foto mavrica) in KC

Sponzorji festivala

www.triglav.si www.triglav.eu
NLB
Predilnica Litija
Deželna banka Slovenije
MAR papirnica
Moj upravnik
Riko
GEOSS
EHO
Istrabenz
Pino
Šuštar trans