LITIJSKO PUSTNO RAJANJE 2016

26.01.

Litija je zlasti v povojnem obdobju slovela po svojih imenitnih pustnih karnevalih, ki so privabljali občinstvo iz vse Slovenije. V Mestnem muzeju Litija med drugim zbiramo in hranimo tudi stare fotografije in video posnetke litijskih karnevalov od 60. let prejšnjega stoletja dalje, vendar je naš arhiv še vedno precej skromen. Da bi našim obiskovalcem in drugim zainteresiranim skupinam lahko zagotovili kar najboljši vpogled v pustno dogajanje pred in po vojni, vse občanke in občane vljudno prosimo, da še malo pobrskajo po svojih domačih arhivih ter nam prinesejo na vpogled kakšno zanimivo starejšo fotografijo ali celo video posnetek. Vso gradivo vam bomo seveda vrnili. Najlepša hvala že vnaprej za Vaš trud in zaupanje!

 

Vse Litijane in okoličane vabimo na obisk pustnih prireditev. Posebej vabljeni vsi, ki razmišljate, da bi pripravili karnevalsko skupino. Informacije in prijave Aco Jovanović: tiskarna.aco@siol.net, 041 719 444, več na http://litija.si/.

Vse, ki boste fotografirali ali snemali Litijski pustni karneval 2016, vabimo, da Mladinskemu centru posredujete svoje posnetke in fotografije. Pustno resna komisija bo izbrala najboljše in najbolj zabavne in jih nagradila. Posredujte jih na info@mc-litija.si preko orodja Google Drive ali Dropbox. Fotografije in video posnetke pričakujemo do konca februarja.