Približevanja: gost mag. Lado Ambrožič

21.3.

Dolgoletni televizijski voditelj, ki ga skoraj nič ne preseneti, nekdanji odgovorni urednik informativnega programa. Prvih deset let kariere je delal na RTV, na Radiu, kjer se je ukvarjal z bankami in energetiko, pred tem pa se je kot študent FSPN kalil na Delu. Je avtor oddaj Odmevi, Polnočni klub in Intervju, v kateri je opravil poglobljene pogovore z 260 gosti ter voditelj oddaje Družinske zgodbe. Sedaj je varuh pravic gledalcev in poslušalcev in kolumnist na portalu MMC. Pred desetimi leti je napisal knjigo Novljanovo stoletje, pripoved svojega očeta Lada Ambrožiča – Novljana.
Za svoje delo je prejel Jurčičevo in Tomšičevo nagrado za novinarske dosežke, nagrado za življenjsko delo na RTV, pa tudi Ščukovo nagrado za novinarski pogum.
»Lado Ambrožič pravi, da ni televizijski človek. Kar je zanimivo, saj to trdi slovenski javnosti široko prepoznavni voditelj televizijskih oddaj Intervju in Družinske zgodbe. A pravi, da tam pač ni zaradi sebe, temveč zaradi svojih gostov, in vse skupaj po spletu naključij.« (Sobotna priloga, 27.4.2013)

Z njim se bo pogovarjal Vladimir Jakopič.