Abonma: Divjak

16.2.

Divjak je komedija o človeku, ki zapusti vse, za čemer se peha povprečen človek današnjega časa. Kariero, materialno varnost in družino zamenja za divjino slovenskega
gozda, šotor in mladega jelenčka. Osebna revolucija antijunaka, ki se je naveličal biti “priden”. Njegov blago ciničen in nekorekten odnos do vsega, kar današnja družba poveličuje, nam zleze pod kožo in naenkrat mu zavidamo njegovo svobodo. V nas prebudi vse, kar smo si vedno želeli, pa nam je za to zmanjkalo poguma. Pripravite se na dozo skandinavskega humorja, cepljenega na slovensko okolje v makedonski režiji. Smeh prihaja tokrat iz nasprotne smeri, kot bi pričakovali. Pozor, Divjak!
Predstavo po predlogi norveške knjižne uspešnice Doppler, avtorja Erlenda Loea, režira stari znanec SiTi Teatra, mednarodno priznani makedonski režiser in absolutni zmagovalec Dnevov komedije 2014 (TAK SI / SiTi Teater BTC in Kreker, Misterij Buffo / SNG Drama) Aleksandar Popovski. V vlogi g. Divjaka se bo preizkusil Uroš Fürst, v vlogah palete likov, ki jim je celo v gozdu težko ubežati, pa se mu bosta pridružila Katarina Čas in Primož Pirnat.
Igrajo:
Uroš Fürst, Primož Pirnat in Katarina Čas

Produkcija: SiTi Teater BTC in Kreker

Režija: Aleksandar Popovski

odzivi…
“Res mi je bila všeč. Posebna predstava,
poseben tekst.
Duhovita, lucidna, pa vendar huda,
z globokim sporočilom.”
Polona Vetrih, igralka

“Že tekst je fenomenalen.
Tudi gledat takšne igralce je velik užitek.
Režija je bila super. Iskreno sem res navdušen.”
Matej Puc, igralec