6. Tačkov festival letos navduševal kar 6 dni

LITIJA 2017

Sodelovanje litijskih kulturnih ustanov, številnih društev in skupin je letos s Tačkovim festivalom prineslo v naše mesto veliko bogatih in nepozabnih trenutkov za naše najmlajše. Nova maskota je navduševala! Taček je razveseljeval in obrazi nasmejanih otrok so bili nepozabni. Kako malo je potrebno, da prikličeš nasmeh na obraz. Kaj vse se je dogajalo, ste lahko zasledili v obširnem Tačkovem koledarčku. Letošnja novost je bil obisk Tačka v muzeju, v glasbeni šoli, na pravljičnih uricah in s Tačkami pomagačkami v knjižnici ter s pasjimi igrami brez meja na Tačkovem igrišču! Obiskovalci so dodatne programe pohvalili in verjamemo, da bo tako tudi naslednje leto. V Kulturnem centru je Taček povabil na ogled predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana Sapramiška ter Lutkovne skupine Luki iz Kisovca, ki so uprizorili predstavo Strah. Brez kužkov v parku festival ne bi bil to, kar je v teh letih postal. Da o zaključni prireditvi v čudovitem, sončnem vremenu, v parku pod kostanji ne govorimo! Veseli smo bili številnega obiska in velike radovednosti najmlajših in tistih malo starejših! Veliko vas je bilo, ki ste nam pomagali, da je Tačkov festival dosegel svoj namen, zato HVALA: vsem sodelujočim na nagradnem natečaju, vsem lastnikom psov, ki ste nas obiskali,  članicam Turističnega društva Litija za slastne palačinke, veterinarki, pasji frizerki, vsem prostovoljcem društev za učenje sobivanja s kužki, ustvarjalcem delavnic za otroke, knjižničarjem, tehnikom… ter voditelju Lovru za pravo festivalsko vzdušje. Seveda tudi velika hvala vsem sponzorjem dogodka. Fotografije povedo vse. Ogledate si jih lahko tudi na spletni strani  Knjižnice Litija in ob njih boste začutili pravo vzdušje!

Nace Simončič nas je navdihnil za ta festival, bi bil gotovo zelo vesel, da je Tačkov festival tako zrastel in da vsako leto obujamo spomin na njegovo delo in življenje.  V prihodnjem letu se bomo spomnili njegove 100 –letnice od rojstva.  Spet bo zabavno, veselo, kulturno in polno novega znanja.

Pri letošnji izvedbi festivala so sodelovali:

ZKMŠ Litija ( Kulturni center, Mestni muzej, Mladinski center), Knjižnica Litija, Turistično društvo Litija, Glasbena šola Litija-Šmartno, Društva Tačke in repki Hotič, Modri pes,  Veterinarska ambulanta Gaber, Eva Lesjak, s.p., Pasja frizerka Metka Lamovšek, Kinološko društvo Zagorje, Društvo Animal Angels, Društvo Tačke pomagačke, Komisija Otrok in pes,

Prireditev sta podprla:  Občina Litija in Mestna skupnost Litija