Srečanje z likovnim umetnikom Aleksandrom Lavrenčičem – “RAZSTAVA”

25.9.

V ponedeljek, 25. septembra ste ob 19. uri vabljeni v avlo Kulturnega centra Litija na odprtje likovne razstave domačega umetnika Aleksandra Lavrenčiča. Razstavo bo predstavila Joža Ocepek. Za glasbo bo poskrbel Jani Slimšek. 

O avtorju:

Aleksander Lavrenčič je član društva LILA. V zadnjih dveh letih veliko ustvarja in je med najbolj aktivnimi in uspešnimi člani. Sodeloval je na osmih društvenih razstavah in vsakoletnem večmesečnem projektu (Slikarkine poti 2016, Slikarska pot 2017). Društvo skupaj z OI JSKD Litija redno razpiše enodnevno slikanje – ex tempore. V letu 2016 je prejel 1. nagrado na ex temporu Litija. V letu 2017 je dobil certifikat kakovosti za kiparstvo v projektu Zlata paleta Zveze likovnih društev Slovenije.

RAZSTAVA,  kot je Aleksander  poimenoval svojo prvo samostojno likovno predstavitev, prinaša naslednje tehnike: grafiko, akvarel, akril, malo plastiko, ready made. V grafiki se loteva tako visokega kot globokega tiska (linorez, lesorez, suha igla, jedkanica…). Njegovi akvareli so igre z barvami. Z akrilom ustvarja podobe Litije. Je pa tudi mojster izdelkov ready made, ko iz že nekoč uporabljenih in zavrženih predmetov, ustvari umetniško delo.
Joža Ocepek