Abonma: Matilda počak’

16.11.

Ne zamudite najbolj priljubljene komedije leta.  

Najboljša sovražnika se bosta po dvajsetih letih srečala v najbolj prisrčni komediji letošnjega leta – samo za vas.

Čas zdravi vse rane, norosti pa očitno ne!

Ivo Ban in Alojz Svete v novi komediji Špas teatra dokazujeta, da smislu za humor nikoli ne poteče rok, ter da smo vsi ljudje kot vino – če se ti ne skisa, z leti vse boljši. Prepričajte se, da je smeh še bolj glasen, ko te priganja Matilda in da, čeprav je časa v življenju malo, ga je vedno dovolj še za en vic.

Kako izgleda 72 let cinizma in črnogledosti na dveh nogah? Kje je meja med starčevsko zmedenostjo in čistim blefom? Predvsem zabavno!
Samotarski nergač Vitomil Car (Ivo Ban) in njegov sumljivo pozabljivi (razen, ko gre za denar) partner Branko Cafuta (Alojz Svete) sta ostarela komedijanta, ki se jima po dvajsetih letih znova ponudi priložnost, da nastopita na televiziji. Ali bosta za voljo dobrih starih časov, slave in honorarja zakopala bojno sekiro? Vitomilova nečakinja Matilda (Mojca Fatur) je ujeta v vrtinec norosti teh dveh ostarelih najstnikov – se bo njen trud splačal ali pa bo, zaradi trdoglavosti ponorelih dedkov komedije, vse splavalo po vodi?

Slovenska različica komedije, ki je nastala po svetovni uspešnici Neila Simona (The sunshine boys, prvič uprizorjena 1972), v neposredno bližino norosti postavi ljubezen do igre. Matilda, počak’! je bila normirana za nagrado Tony, za njen prevod in priredbo pa je poskrbel Jure Karas, ki je brez dvoma »kriv«, da bo komedija v slovenskem jeziku čisto do konca smešna.

Prepričajte se, da je smeh še bolj glasen, ko te priganja Matilda in da, čeprav je časa v življenju malo, ga je vedno dovolj še za en vic

IGRALCI

REŽISER

 

Predstava traja: 1 uro 30 min

Premiera: 28.oktober 20