Približevanja: litijski svetovni prvaki: Dušan Hauptman, Matej Lovše in Tone Vrhovec

18.12.

Letošnje leto je posebno za Slovence, na 40. evropskem prvenstvu v košarki smo osvojili naslov evropskega prvaka. Zato je povsem logično, da zadnje srečanje posvetimo športu in domačim športnikom, z nami bodo svetovni prvaki.
Dušan Hauptman se je aktivno ukvarjal s košarko do svojega 38 leta. Začel je v Litiji, igral za selekcijo Zasavja v Trbovljah ter KK Libelo Celje. Član KK Union Olimpija je postal leta 1982 in pri klubu vztrajal kar 17 let. Igral je z največjimi imeni evropske in jugoslovanske košarke. Trenutno je aktiven v veteranski košarki. Letos je na svetovnem prvenstvu v Montecatiniju v Toskani z ekipo 55+ postal svetovni veteranski prvak. V vseh starostnih kategorijah je tekmovalo 350 ekip.
Matej Lovše je nekdaj dirkal na gorskem kolesu, po končani karieri profesionalnega tekmovalca pa se je podal v amaterske vode. Pod okriljem ekipe Tuš Team, ki že nekaj let združuje najboljše amaterske kolesarje v Sloveniji, je začel nizati izjemne izide in opozarjati nase. Kolesariti je začel leta 1999. Zmaga na domačem kolesarskem vzponu iz Snovika na Črnivec v juniju letos je bila le uvertura v svetovno amatersko prvenstvo v Franciji avgusta letos, kjer je na kolesarski dirki v kronometru kot kolesar KK Tuš team osvojil naslov svetovnega amaterskega prvaka.
Tone Vrhovec je pred 12 leti obiskal Brazilijo, da bi podrobneje spoznal jiu jitsu. Brazilski jiu-jitsu je borilna veščina, borbeni šport in sistem samoobrambe, kjer je primarni fokus v borbi na tleh. Tudi v Sloveniji trenirajo v gracie šoli, trener je prišel iz Brazilije, na povabilo Vrhovca, ki je navdušenje nad tem športom prenesel na sina in vnuka. Osvojil je več lovorik, med drugim je dvakratni svetovni prvak, dvakratni vice prvak, pet krat je bil evropski prvak. Letos je v ZDA osvojil kar dva naslova: postal je svetovni prvak v kategoriji open, to je kategorija kjer ni omejitev teže, ter svetovni prvak v kategoriji veteranov od 82 do 88 kg.

Z njimi se bo pogovarjal Vladimir Jakopič.