Razstava poprtnikov in pohod z baklami do rudnika Sitarjevec

21.12.

V ponedeljek, 21. decembra 2017, smo v Mestnem muzeju božični čas obeležili z razstavo in pokušino okusnega božičnega kruha – poprtnika, ki so ga spekle pridne gospodinje, za kar se jim iskreno zahvaljujemo: Marija Anžur, Jožica Borišek, Alojzija Ceglar, Sonja Doblekar, Frančiška Drnovšek, Mira Horvat, Anica Juvan, Marinka Kolednik. Janka Menegalija, Marija Novak, Majda Požaršek, Tatjana Rusjan, Karmen Skalič Holešek, Zdenka Savšek, Marija Zajc, Marjeta Zajc in Sonja Zidar Urbanija. Za glasbeno popestritev so poskrbeli ljudski godci in pevke s Polšnika in tako pričarali božično vzdušje kot so ga poznali naši pradedki in prababice.

Zatem smo se z baklami peš odpravili od muzeja do rudnika Sitarjevec, kjer je obiskovalce poleg ogledov rudniškega rova pričakala bogata gostinska ponudba in celo božične jaslice!

Razstava poprtnikov bo odprta do 6. januarja, ko Vam bomo na praznik svetih treh kraljev postregli tudi s čajem. Vabljeni v muzej na čaj tudi 27. decembra ob 18h, eno uro pred pričetkom božično-novoletnega koncerta Pihalnega orkestra Litija v Športni dvorani Litija.