Približevanja: gostja: dr. Mojca Zvezdana Dernovšek

29.1.

Po izobrazbi je doktorica medicine, specialistka psihiatrije, ki je zaključila magisterij s področja klinične fiziologije in doktorat iz kakovosti življenja pri bolnikih s shizofrenijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Kot psihiatrinja dela v ambulanti v ZD Sevnica, ima naziv redne profesorice za psihiatrijo pri Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in je strokovna direktorica Inštituta Karakter. Predava tudi na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin.
Pri svojem strokovnem delu se posveča promociji duševnega zdravja in preventivi duševnih motenj, motnjam razpoloženja in anksioznim motnjam. Kar svetuje pacientom, skuša delati tudi sama in prisega na to, da mora biti človek zvest sebi: »Zelo pomembno je, da ugotovimo, kdo smo in kaj potrebujemo – v resnici, ne v smislu otroških sanj.«
Ima mnogo pacientov, ki poleg njenega strokovnega dela obožujejo njen optimizem in srčnost. Zelo je iskana, zato bi pacienti hoteli tudi zasebne termine, a zaradi obilice drugih aktivnosti samoplačniško ne deluje. Vključena je v različne projekte – nacionalne in mednarodne.
Svojo rano mladost je preživela v Litiji, kjer je obiskovala OŠ. Nato jo je pot odpeljala v Ljubljano.

Z gostjo se bo pogovarjal Vladimir Jakopič