Približevanja: gost: Igor E. Bergant

12.3.

Igor E. Bergant je priznani slovenski novinar in športni komentator. Kot pravi, izhaja iz multikulturne družine, ki ji ne manjka športnih genov. Leta 1993 je diplomiral na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, kjer je študiral novinarstvo. V zasebnem življenju je predan mož in oče. V devetdesetih je skupaj s Tomažem Cerkovnikom navduševal kot komentator alpskega smučanja. Kasneje je spremljal svetovna in evropska nogometna prvenstva ter v različnih vlogah poročal iz olimpijskih iger. Pet let je bil urednik športnega programa na RTV.
Veliko spremembo v njegovi karieri smo zaznali, odkar od 2011 dalje vodi osrednjo informativno oddajo Odmevi, kjer zaznavamo njegovo izjemno razgledanost. Dolgoletne izkušnje dela na RTV so mu prinesle veliko različnih izkušenj, vendar vedno jasno pove svoje mnenje, ne glede na kritiko. V intervjuju je pred leti dejal: »Stvari moraš malo poznati, nanje gledati kritično in imeti do marsičesa več distance, kot jo imamo, moraš biti kritičen in dosleden do sebe, predvsem pa moraš tudi znati, da nekaj, kar je nerelevantno, kot nerelevantno tudi pustiš, da gre mimo tebe. Če nekdo, ki je strokovna in moralna avtoriteta, nekaj o tvojem delu pove, potem veš, da moraš to vzeti resno. Če pa o tvojem delu govori nekdo, ki absolutno ni nobena avtoriteta, potem te to v bistvu ne more prizadeti.«
Igor E. Bergant je velik zagovornik zdravega načina življenja, obožuje tek in nogomet. Srečanje z njim bo zanimivo in skupaj bomo odkrivali njegove poglede na svet.

Z njim se bo pogovarjal Vladimir Jakopič