Utrinki iz Čarobne Litije 2019

20.12.-31.12.2019

Ribič Pepe in dedek Mraz sta na petkovem božičnem sejmu med otroke prinesla veliko sreče in veselja. Bogato obložene stojnice so pričakale številne obiskovalce, ki so lahko uživali ob odličnem programu Pihalnega orkestra GŠ Litija Šmartno, njihove jazz skupine ter Pihalnega orkestra Litija. S prazničnimi zvoki zvonov pa so občinstvo nagradili tudi pritrkovalci Šmartin iz Šmartna. Otroški kotiček s palčki in Sneguljčico je bil polno zaseden,  saj so otroci uživali v ustvarjalnici, na športnem poligonu in v sukanju kolesa sreče. Navdušil jih je tudi mož na hoduljah in bruhalec ognja.

Dogodke Čarobne Litije smo nadaljevali na Sitarjevcu. Dva dneva so številni obiskovalci občudovali Božično zgodbo živih jaslic v izvedbi gledališke skupine KUD Jevnica. Najlepša hvala vsem sodelujočim v predstavi. Pričarali ste nam prvovrstno božično doživetje kakršnega v Litiji še nismo imeli. K temu je prispevala tudi narava pred vhodom v rudnik Sitarjevec. Zlasti pa mineralne jaslice. Te so ponujale neizmerno in bleščeče bogastvo mineralov rudnika na način, ki je navdušil prav vse obiskovalce. Ravno tako kot petje Mešanega zbora KUD Jevnica. Številni smo skupaj z njimi peli božične pesmi.

Dogodke v Čarobni Litiji smo zaključili s prednovoletno zabavo z skupinama Doc rock in popularnimi žurerji Mambo kings. Vzdušje je bilo nadvse prešerno, a le uvod v silvestrovanje, ko je to doseglo vrhunec. Na silvestrski večer so nas najprej zabavali DJ Bucy in ansambel Zavriskej. O slednjih bomo v prihodnje še veliko slišali. Nato pa so množico obiskovalcev naravnost navdušili Modrijani s kar štiri urnim nastopom, med katerim so si vzeli premor le v času županovega novoletnega voščila.

Tako smo veličastno vstopili v leto 2020 v katerem vam organizatorji Čarobne Litije želimo vse dobro.

SPONZORJI ČAROBNE LITIJE: MOL SLOVENIJA, d.o.o., TRGOGRAD D.O.O. LITIJA, PINO D.O.O.LITIJA, GEOPLAN, GEODETSKE STORITVE, ROBERT ROVŠEK, s.p. LITIJA, RUDI TURS D.O.O. ŠMARTNO PRI LITIJI, AGLOLIT D.O.O. LITIJA, KSP LITIJA, SPAR LITIJA, ŠUŠTAR TRANS D.O.O. KRESNICE, MESARIJA FRTICA D.O.O. LITIJA, SPECTRA 9, D.O.O. ČEMŠENIK