Razstava dosežkov Društva LILA ob 20-letnici društva

16. junij 2020

V avli Kulturnega centra je ob prazniku Občine Litija (16. junij) Društvo LILA Litija pripravilo   bogato razstavo dosežkov svojih članov društva ob 20-obletnici delovanja.  Društvo je ob obletnici prejelo tudi priznanje župana  in takole se je glasila obrazložitev:

“Litijski likovni atelje LILA deluje od leta 2020, samostojno društvo je od leta 2007. V začetku je delovalo le na področju likovne umetnosti za odrasle. Odkar je samostojno, je zastopana tudi fotografija, video, likovna  ter literarna  dejavnost za mlade od 4 leta naprej. Slikovito so te skupine poimenovali: MALA LILA, CICI LILA in LILA PIŠE. Društvo je, poleg rednih razstav, izvedlo številne obsežne projekte, izpostavimo  le zadnjega, ko so v občinski avli  postavili mozaik LITIJSKI BRODNIK v velikosti 2mx3m. Društvo LILA je prepoznavno in med najboljšimi v  slovenskem prostoru zato ne čudi, da so prejeli kar 55 certifikatov kakovosti in 9 zlatih, 3 srebrne in 2 bronasti palete. Društvo daje velik poudarek izobraževanju mladih in odraslih članov in tako vidno pripomore k razvoju in ohranjanju kulture v  obeh občinah ter tudi širše, predvsem pa  bogati življenje s pestro paleto kulturnih prireditev.” 

Vabljeni k ogledu nagrajenih slik, fotografij, kipov in drugih umetnin …. v dopoldanskem času (popoldan po predhodni najavi) vse do 3. julija, kasneje pa po dogovoru (041-992-143).

Nekaj utrinkov: