Festival Slovo poletju 2020 – trije večeri in tri lokacije

27.- 29. avgust 2020

Letošnji festival Slovo poletju je bil precej drugačen kot ostala leta. Epidemiološka situacija je spremenila naše prvotne načrte z gosti ter seveda povzročila tudi več dodatnega tehničnega dela. Vendar nam je s pomočjo odlične ekipe ter seveda domačih nastopajočih uspelo in prejeli smo veliko pozitivnih odzivov. Dogodke smo izvedli na treh lokacijah in tako  kulturo čimbolj približati ljudem, saj smo imeli omejeno število sedežev na prireditvenem prostoru. Ženska in Moška vokalna skupina Lipa so skupaj z instrumentalisti navdušili poslušalce v parku na Stavbah. Skupaj smo ugotovili, da je park odlična lokacija za tovrstne kulturne dogodke, saj so osvetljena drevesa dala ambientu poseben čar. Večer poln dobre energije so navdušenim gledalcem omogočili instrumentalisti Pihalnega orkestra Litija, ki so zaigrali na igrišču na Graški dobravi. Številni odzivi stanovalcev so bili polni pohval z željo, da se več dogodkov izvede tudi v prihodnjih letih. Tretji večer je bil namenjen filmu in  v Litiji smo si prvič ogledali film na prostem in sicer uspešnico Zvezda je rojena. Kot že vso sezono kino predstav v Litiji, smo tudi tokrat sodelovali s Klišejem (Klub litijskih in šmarskih študentov). Vse dni se je odlična ekipa soočala z drugačno organizacijo dela, vendar smo vse uspešno izvedli. Hvala vsem. Program je povezoval Gorazd Mavretič, ki je tudi tokrat dokazal, da je profesionalec.

Zahvala:  Pevskemu društvu Lipa in Pihalnemu orkestru Litija za odlična glasbena večera, Zavodu Bogenšperk za posojo stolov,  Matetovi družbi za malico, ekipi KSP za odlično sodelovanje,   Merkatorju na Dobravi za elektriko,  Društvu invalidov za košnjo, hvala ekipi Klišeja! Hvala Občini Litija za zaupanje in podporo!

Kljub temu, da v začetku avgusta še nismo vedeli, kako bomo izpeljali dogodke, saj so se stvari vsak dan spreminjale, nam je z  dobro voljo, odlično ekipo  in z delom uspelo, da smo pod streho spravili 14. festival Slovo poletju. Prinesel je veliko  novih idej in  pobud! Glede na številne odzive obiskovalcev, pa si upamo zapisati, da so bili zadovoljni in to je bistvo našega dela. Nasnidenje naslednje leto!

Foto: Gregor Požun