O Čarobni Litiji 2020 – pravljična pot in obisk dedka Mraza

15-12.-5.1.

Pravljična pot v mesecu decembru po Čarobni Litiji je privabila veliko število obiskovalcev. Od lekarne po Valvazorjevem trgu vse do muzeja, so otroške obraze razveseljevali leseni liki jelenčkov, ježkov, sovic in snežakov.  Po izložbah pa slovenski pravljični junaki na slikah, ki so prav tako spodbudili domišljijo otrok, saj so jih naši likovniki postavili/narisali v zimski čas. Najbolj pa je najmlajše razveseljeval ogled Božičkove sobe in vsi so hodili pogledovat, če se je dobri mož že vrnil.   Veseli smo bili tako pozitivnega odziva. Jelenčki  so pridne sprehajalce pozdravili tudi na vrhu Sitarjevca,  snežaki na Dobravi ter na Stavbah. Potrudili pa smo se tudi, da so jelenčki obiskali tudi park v Šmelcu.  V sredo, 23. decembra pa je Litijo obiskal še dedek Mraz.  Z dvema kočijama se je s spremstvom popeljal kar 7 km po ulicah mesta ter majhnim in velikim privabil nasmeh na obraz. Sreče ni manjkalo.

Za sodelovanje pri izvedbi ČAROBNE LITIJE 2020 se ZKMŠ – Kulturni center zahvaljuje:

  • g. Brunu Rusjanu, ki je izdelal vse lesene like in podaril les
  • Društvu za tretje življenjsko obdobje Litija- Šmartno – za pletenje vseh šalov in kap
  • Društvu LILA za slike pravljičnih junakov  in risanje po steklu ( Aleksander Lavrenčič, Billy Mehle, Marija Zupan, Jelka Jantol, Joža Ocepek, Sabina Slana Cvikl, Marjeta Mlakar Agrež, Danijela Kunc, Aleksandra Krnc in Jana Pajk)
  • Vrtcu Litija – za poslikavo devetih palčkov
  • Mladinskemu centru Litija – za risanje nasmeškov na obraze lesenim likom ter pomoč pri postavitvi
  • Vsem, ki ste nam prijazno odstopili izložbe za razstavo slik: Foto Studio Litija, Prodaja sadja in zelenjave Nexhat Kavaja, s.p., TIC Litija, Kliše Litija, Stara šola,  Terca d.o.o., Optika Cestnik Litija, Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenije, Izpostava Litija, DBS Litija in lastnikom zemljišč: Mestne lekarne – lekarna Litija, Mercator d.d. ter KSP Litija

Res hvala vsem za sodelovanje, za pozitiven odziv in pomoč pri izvedbi. To leto je bilo res nekaj posebnega, v dobrem smislu.