O slavnostni akademiji ob občinskem prazniku s Tinkaro Kovač

16. junij 2022

16. junija 2022 –  ob 15. prazniku Občine Litija –  i e – č, č č !
V kulturnem programu, ki ga je povezoval Gorazd Mavretič, je najprej nastopila Moška vokalna skupina Lipa Litija. Dvorano kulturnega centra je nato s pozitivno energijo napolnila odlična pevka in flavtistka Tinkara Kovač ob spremljavi kitarista Danijela Matiča in navdušila vse povabljene.
❤️ š č č č!
Podeljena so bila županova priznanja za leto 2022 ter Jerebova priznanja za delovanje na področju ljubiteljske kulture:
Zlato plaketo Občine Litija za leto 2022 je prejel Izobraževalni center GEOSS d.o.o. za odlično in inovativno delo na področju izobraževanja odraslih, ki ga izvajajo na temeljih ljudske univerze Litija, ustanovljene pred 60 leti.
Priznanje župana za leto 2022 so prejeli:
  • PGD Polšnik ob 90-letnici uspešnega in družbeno odgovornega delovanja;
  • Nogometni klub Kresnice ob 50-letnici delovanja;
  • Karlo Lemut za dolgoletno prizadevno delo na področju humanitarnega in socialnega prostovoljstva ter vzpostavitev in krepitev medgeneracijskega povezovanja;
  • Jože Vrtačnik ob 50-letnici uspešnega vodenja obrti v okviru podjetja ROTAL d.o.o. ter pomembnem ohranjanju delovnih mest v podeželskem prostoru;
  • Boris Doblekar za prepoznavno in aktivno delo poslanca v Državnem zboru, v mandatnem obdobju 2018-2022.
Srebrno Jerebovo priznanje so prejeli:
Učiteljska vokalna skupina Triad OŠ Litija za 20 let delovanja na področju ljubiteljske kulture v občini Litija in Iva Slabe za več kot 20 let delovanja na področju ljubiteljske kulture v občini Litija.
Bronasto Jerebovo priznanje je prejelo Plesno športno društvo NLP za 10 let delovanja na področju ljubiteljske kulture v občini Litija in številne nastope na kulturnih prireditvah po celotni Sloveniji.
Vsem prejemnikom občinskih in Jerebovih priznanj  čestitamo, ter se jim zahvaljujemo za njihovo predano delo!