Večer z Goranom Ajtičem

9 aprila, 2024
V sredo, 3. aprila smo se z režiserjem Goranom Ajtičem družili ob premierni predstavitvi njegovih kratkih eksperimentalnih filmov! Hvala vsem obiskovalcem za prijeten večer!
Filmski večer z Goranom Ajtičem / 5 kratkih eksperimentalnih filmov

8. aprila smo v Litiji gostili poveljnika Civilne zaščite Republike Slovenije g. Srečka Šestana

9 aprila, 2024

G. Srečka Šestana smo gostili na naših pogovornih srečanjih PRIBLIŽEVANJA. G. Srečko je človek z veliko Začetnico. Z nami je delil zanimive izkušnje, saj že sedemindvajset let deluje na področju zaščite in reševanja. Je preprost človek, iskren, predan sočloveku in svojemu poslanstvu. G. župan Franci Rokavec mu za njegovo delo podelil tudi litijski srebrnik, v zahvalo za vso pomoč, ki jo je nudil naši občini. Bil je nepozaben večer in hvaležni smo, da smo lahko gostili tako izjemnega sogovornika. Pogovor je odlično vodila Saša Kisovec.

Prifarski muzikanti in ŽVS Lipa na našem odru

7 aprila, 2024

Pevke Ženske vokalne skupine Lipa so zapisale: Glasba ima to moč, da nas medsebojno poveže in prikliče v sedanji trenutek. Omogoča nam, da odpremo svoje srce in se lahkotno prepustimo valovom harmonij.

Srčna hvala vsem zbranim na včerajšnjem koncertu, ki ste z nami in legendarnimi @prifarci soustvarjali radostno vzdušje!

Srečanje z Majo Sakač Rožmanec – Ker lahko

5 aprila, 2024
Nocoj smo bili v prijetni družbi Maja Sakač Rožmanec , ki je prijateljem in znancem predstavila njeno prvo knjigo z zapisi “pohajkovanj” z naslovom Ker lahko! ‍♀️‍➡️‍➡️‍♂️
Mini koncert pa so izvedli odlični glasbeniki FREŠ BAND.
Navdušenja nad knjigo in glasbo ni manjkalo!

Biserka Marolt Meden naša gostja Približevanj

13 marca, 2024

V ponedeljek, 11. marca smo na Približevanjih gostili izjemno gostjo ga. Biserko Marolt Meden. Izjemna sogovornica, iskrena, srčna, predana prostovoljka, ki je med pogovorom z nami delila veliko izkušenj, misli in med drugim poudarila, da je v današnjem času vse manj tovarištva in solidarnosti.  Hvala ga. Biserka za vaš dragocen čas in odličen pogovor.

Pogovor je vodila Aleksandra Mavretič.

Nepozaben koncert Vlada Kreslina

11 marca, 2024

V soboto, 9. marca 2024 smo v Litiji gostili Vlada Kreslina. Navdušenje razprodane dvorane je bilo neverjetno. Bil je večer, ki ga nikoli ne bomo pozabili. Vlado je skupaj z multiinstrumentalistom Iztokom Cergolom dvorano dvignil na noge! Hvala obema za neverjetno energijo in poklon za odličen koncert! Produkcija: Kulturni center Litija: zvok: Anže Grm, luč: Gašper Šinkovec.

Škrat in odlična Lucija ter Boštjan

10 marca, 2024

V soboto, 9. marca sta nas na odru z odlično predstavo Škratovo ime navdušila Lucija Ćirović in Boštjan Štorman Gledališče iz desnega žepka !

Abonma smo zaključili s predstavo Vse zastonj, vse zastonj

8 marca, 2024

Odlični igralci Prešernovega gledališča Kranj so nas nasmejali z lani zmagovalno komedijo Dnevov komedije Vse zastonj, vse zastonj. Tako smo uspešno zaključili letošnji abonmajski program.

 

Odličen Boštjan Gorenc Pižama pripovedoval pravljice

29 februarja, 2024
Navdušil, nasmejal, poučil malo in veliko publiko!
Hvala Boštjan Gorenc – Pižama za zanimiv pravljični večer!

S pingvinom smo obiskali severni tečaj

26 februarja, 2024

Na otroški matineji, 24. februarja smo v odlični družbi gledališča Enostavno prijatelji potovali na severni tečaj. Družbo pa sta nam delala zabavni pingvin in eskim.

Tilen Artač Hvala!

21 februarja, 2024
Tilen Artac HVALA❤️ za nepozaben večer na Približevanjih!
Smeh, imitacije, iskrivost, iskrenost…Odličen sogovornik, izjemen ustvarjalec…Uspešno naprej in se že veselimo novih pogruntavščin.
Pogovor je vodila Saša Kisovec.
Hvala številnim obiskovalcem za obisk!

S plesom proti vzhodu

18 februarja, 2024
Pod vtisom PROTI VZHODU (plesna predstava) , ki se je danes odvila na našem odru. V čast nam je, da lahko pri nas gostimo tudi vrhunske, mednarodno uveljavljene umetnike. Hvala ustvarjalcema: Yuridia Ortega in Raphael Perrenord! Hvala tudi vsem, ki ste obiskali predstavo.
.
#sodobniples #cirkus

Valentinov koncert s Cafe Noisette Music

16 februarja, 2024

Zares lep glasbeni večer je za nami! ❤️ Iz srca hvala vsem obiskovalcem ter odličnim Café Noisette Music, ki so nam postregli z najlepšimi francoskimi in avtorskimi šansoni! Kaj pravite, ponovimo prihodnje leto?

Gimnazijci in Zaprta vrata

13 februarja, 2024

Na obisku pri nas je bil Gledališki studio Dramatikon ! Izvedli so ZAPRTA VRATA (gledališka predstava) , z maturanti Gimnazija Litija pa je potekal tudi zanimiv pogovor o predstavi.

Litijski karneval 2024 – Inflacija odpisanih

11 februarja, 2024

Politična satira na teme inflacije, odpoklicev izdelkov in funkcionarjev ter druge teme našega vsakdana so na ulice Litije kljub rahlemu dežju privabile množico obiskovalcev

Športna dvorana v Litiji je bila na pustno soboto prepolna že na jutranjem Živ žavu. Male in velike maškare so navdušili kurenti, Pika Nogavička in letošnja novost – napihljiva igrala. Lepo obiskana je bila tudi pustna tržnica. Kostumirani ponudniki krofov, drugih pustnih in ostalih dobrot so sejali dobro voljo med vse obiskovalce. Na povorki Litijskega karnevala  je sodelovalo 16 skupin! Rahel dež ni zmotil prav nikogar, tudi gostov iz Šmartna, Ptuja, Cerknice, Podkuma, Ljubljane in Radomelj. Navdušujoče je bilo kako so skupine vsaka po svoje  ODLIČNO interpretirale temo letošnjega karnevala INFLACIJA ODPOKLICANIH. Toliko različnih politikov in drugih aktualnih akterjev trenutne politične in za vse Slovence zanimive javne scene že dolgo ni bilo v Litiji. Duhovite predstavitve, ki so jih pripravile skupine, so v povorki dopolnjevali še bolj duhoviti predstavitveni teksti. Te so oplemenitili tudi napovedovalci povorke Gal Mavretič, Tadej Premk in zlasti Konrad Pižorn Kondi.

Komisija, ki je ocenjevala skupine je imela veliko dela pri dodelitvi nagrad. Skupaj z  obiskovalci so si bili enotni – najboljša je bila skupina S KMETIJSTVOM REŠUJEMO INFLACIJO Društva podeželske mladine Litija in Šmartno. Prejeli so prvo nagrado v vrednosti 700 EUR in še 200 EUR, ki so jim jih namenili obiskovalci. Drugo nagrado v vrednosti 500 EUR je prejela skupina  Zdravstvo – dvoživke, ki so jo ustvarili »Dobrovoljci«. Tretjo nagrado in 300 € si je prislužila skupina Vse barve naše politike in inflacija Likovnega ateljeja Litija.

Na zaključni prireditvi karnevalske povorke v športni dvorani v Litiji so priznanja prejeli tudi sodelujočim na tekmovanju za Naj pustni krof Litijskega karnevala 2024. Med 20 sodelujočimi si je priznanje za Naj krof 2024 prislužil Miro Dobravec, druga je bila Majda Pregel, tretja pa Irena Doblekar. Zlato priznanje je prejela še Mojca Žust. Tudi ostali krofi so bili odlični. Velika večina pekov je prejela srebrna in bronasta priznanja za kvaliteto.

Na večernem karnevalskem plesu pa je množica mask uživala ob zvokih ansamblov Stil in Osvajalci, podeljene so bile tudi nagrade za najboljše maske!

Podrobno o pestrem dogajanju na letošnjem karnevalu pa na FB strani Litijski karneval!

Hvala vsem sodelujočim v povorki. Hvala vsem, ki ste nam pomagali pripraviti celodnevno pustno dogajanje v Litiji, zlasti ekipi Wake Up Events, Komunalno stanovanjskemu podjetju Litija, Matetovi družbi, Likovnemu ateljeju Litija, Tesarstvu, krovstvu Anton Bučar s.p., SPAR Litija, Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno, Osnovni šoli Gradec in številnim drugim.

Organizatorji: Občina Litija, ZKMŠ Litija, Turistično društvo Litija, Razvojni center Srca Slovenije in Mestna skupnost Litija.

Foto: Blaž Bratkovič in Anže Malis, ZKMŠ

 

 

KULTURA SMO LJUDJE – ob slovenskem kulturnem prazniku

8 februarja, 2024

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika je v Kulturnem centru Litija potekala osrednja občinska prireditev z naslovom KULTURA SMO LJUDJE. S pomenljivimi in srčnimi besedami sta jo pospremili osrednja govornica gledališka režiserka, pisateljica in publicistka IVANA DJILAS ter podžupanja Občine Litija LIJANA LOVŠE.  Z vrhunsko glasbo pa obiskovalce obogatili še domači pevci Zbora sv. Nikolaja, z zborovodkinjo Heleno Fojkar Zupančič ter gosta, plesalec in glasbenik ŽIGAN KRAJNČAN ter violončelist, bobnar in skladatelj KRISTIJAN KRAJNČAN! V nastopu sta združila različne žanre z energijo, ki je navdušila poslušalce. Dogodek je povezovala Saša Kisovec. Večer je bil poln pozitivnih misli in kreativne energije.

Idejna zasnova in izvedba prireditve: Kulturni center Litija
Oblikovanje zvoka & video projekcija: Anže Grm
Oblikovanje luči: Gašper Šinkovec
Tehnična pomoč: Oto Medvešek in Ožbej Sakač
.
Foto: Anže Malis

Od tišine do glasbe ponovno na litijskem odru

7 februarja, 2024
Dvakrat polna dvorana! Predstava OD TIŠINE DO GLASBE (šole in izven) v vrhunski izvedbi Jureta Ivanušiča! Obiskala nas je Gimnazija Litija.
.

Jezdeca in pogovor z igralko Anjo Novak

4 februarja, 2024
V soboto 3.2.2024 smo si na našem platnu ogledali večkrat nagrajeni slovenski film , s svojim obiskom pa nas je razveselila ena izmed glavnih igralk v filmu, domačinka ! Pogovor je vodil Gašper Šinkovec.
Hvala vsem obiskovalcem za prijeten večer.
.

Večerja bedakov nasmejala polno dvorano

2 februarja, 2024

V četrtek, 1. februarja 2024 smo se nasmejali odlični komediji Špas teatra Večerja bedakov. Čestitke celotni ekipi!

 

Prva matineja v novem letu z ježem Milanom

28 januarja, 2024

Na prvi matineji 27. januarja smo se nasmejali ježu Milanu (Lovro Lah) in tudi kaj novega naučili.

Predstavo je izvedel Zavod Frnikola.