O Čarobni Litiji 2020 – pravljična pot in obisk dedka Mraza

januar 8th, 2021

Pravljična pot v mesecu decembru po Čarobni Litiji je privabila veliko število obiskovalcev. Od lekarne po Valvazorjevem trgu vse do muzeja, so otroške obraze razveseljevali leseni liki jelenčkov, ježkov, sovic in snežakov.  Po izložbah pa slovenski pravljični junaki na slikah, ki so prav tako spodbudili domišljijo otrok, saj so jih naši likovniki postavili/narisali v zimski čas. Najbolj pa je najmlajše razveseljeval ogled Božičkove sobe in vsi so hodili pogledovat, če se je dobri mož že vrnil.   Veseli smo bili tako pozitivnega odziva. Jelenčki  so pridne sprehajalce pozdravili tudi na vrhu Sitarjevca,  snežaki na Dobravi ter na Stavbah. Potrudili pa smo se tudi, da so jelenčki obiskali tudi park v Šmelcu.  V sredo, 23. decembra pa je Litijo obiskal še dedek Mraz.  Z dvema kočijama se je s spremstvom popeljal kar 7 km po ulicah mesta ter majhnim in velikim privabil nasmeh na obraz. Sreče ni manjkalo.

Za sodelovanje pri izvedbi ČAROBNE LITIJE 2020 se ZKMŠ – Kulturni center zahvaljuje:

 • g. Brunu Rusjanu, ki je izdelal vse lesene like in podaril les
 • Društvu za tretje življenjsko obdobje Litija- Šmartno – za pletenje vseh šalov in kap
 • Društvu LILA za slike pravljičnih junakov  in risanje po steklu ( Aleksander Lavrenčič, Billy Mehle, Marija Zupan, Jelka Jantol, Joža Ocepek, Sabina Slana Cvikl, Marjeta Mlakar Agrež, Danijela Kunc, Aleksandra Krnc in Jana Pajk)
 • Vrtcu Litija – za poslikavo devetih palčkov
 • Mladinskemu centru Litija – za risanje nasmeškov na obraze lesenim likom ter pomoč pri postavitvi
 • Vsem, ki ste nam prijazno odstopili izložbe za razstavo slik: Foto Studio Litija, Prodaja sadja in zelenjave Nexhat Kavaja, s.p., TIC Litija, Kliše Litija, Stara šola,  Terca d.o.o., Optika Cestnik Litija, Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenije, Izpostava Litija, DBS Litija in lastnikom zemljišč: Mestne lekarne – lekarna Litija, Mercator d.d. ter KSP Litija

Res hvala vsem za sodelovanje, za pozitiven odziv in pomoč pri izvedbi. To leto je bilo res nekaj posebnega, v dobrem smislu.

Decembrska spletna matineja – Rudolf in praznične kremšnite

januar 7th, 2021

V mesecu decembru smo našim pridnim obiskovalcem otroških matinej omogočili brezplačen ogled praznične predstave z naslovom Rudolf in praznične kremšnite,  Miškinega gledališča. Čeprav ni isto, kot priti v gledališče, smo s tem razveselili veliko otrok. Verjamem pa, da tudi staršev. Hvala vsem za odličen odziv.

Z Deso Muck na Približevanjih

oktober 13th, 2020

Na prvih Približevanjih smo gostili odlično pisateljico, igralko, scenaristko in publicistko Deso Muck. Urica druženja je prehitro minila, saj je ga. Desa res odlična pripovedovalka. Je duhovita, razmišjujoča, zabavna in poučna. Skupaj z voditeljico večera Aleksandro Mavretič sta nas popeljala in navdušila z zgodbami in doživetji, ki ji bogatijo življenje. Hvala ga. Desi za res pester in humorja poln večer.

S Kazimirjem in Valentino na avdiciji

oktober 13th, 2020

V soboto, 10.10. nas je Melita Osojnik popeljal skozi zabavno predstavo, ki sta jo s petjem in zanimivimi dialogi popestrila maček Kazimir in miška Valentina. Plesali smo in peli in se držali varnostne razdalje, si pridno razkuževali roke! Seveda, tudi z maskami se da plesati.

Matjaž Javšnik na poslovilni turneji s predstavo Striptiz

oktober 11th, 2020

V soboto, 10.10. smo v Kulturnem centru gostili matjaža javšnika, ki  je na poslovilni turneji tudi v Litiji odigral predstavo Striptiz. Sicer zaradi trenutnih razmer dvorana ni bila polna, je bilo pa veliko smeha.

Kekec nasmejal, Bedanec pa prestrašil

oktober 7th, 2020

Na prvi otroški matineji v novi sezoni je bilo zelo pestro. Ni manjkalo smeha, zabave pa tudi malo strahu, ko je naoder stopil “strašni” Bedanec. Hvala Gledališču Kolenc za odličen uvod v sezono.

Prva razstava jevniške ilustratorke Irene Režek v Litiji

september 10th, 2020

V ponedeljek, 7. septembra 2020 smo bili v avli Občine Litija deležni  zelo prijetnemu dogodku, ki nam ga je pripravila avtorica razstave, ilustratorka Irena Režek, ki prihaja iz Jevnice. To je njena prva razstava v Litiji. Ogledate si lahko risbe s katerimi je opremila več slikanic. Večina ilustracij predstavila  njeno avtorsko slikanico z naslovom Vodna Vila in Čistilčki. V uvodu sta nas z odličnimi glasbenimi točkami navdušila Jaka Vižintin in Robert Likar. Skozi besede direktorice ZKMŠ Litija,  Alenke Urbanc smo spoznali Irenino umetniško pot,  potem pa nas je avtorica  iskrivo in zanimivo popeljala skozi svoje ustvarjanje, nam predstavila novo zgodbo  ter navdušila z družabno igro. Prisotne je pozdravil tudi župan gospod Franci Rokavec, navdušen nad razstavo in novo slikanico. Ob koncu pa še presenečenje večera. Irenina sinova sta odrepala pesem Noben me ne razume in požela velik aplavz.

Razstava bo na ogled do 30.9.2020. Vabljeni k ogledu.

O avtorici:

Irena Režek rojena Cerar, se je rodila 1985-tega leta v Ljubljani. Leta 2005 je zaključila Umetniško gimnazijo likovne smeri na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Študij je nadaljevala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, na oddelku vizualnih komunikacij. Diplomirala je leta 2010.  Med študijem se je ves čas nagibala bolj k ilustraciji in animaciji. Leta 2007 je odšla na izmenjavo v  Zagreb, kjer je študirala klasično animacijo. Po končanem študiju je bilo večina ustvarjalnih projektov povezanih z ilustracijo in animacijo. Do danes je z ilustracijami opremila že kar nekaj zgodb – ilustracije nekaterih lahko občudujemo na današnji razstavi. Pripoved zgodb skozi podobe in pobeg v svet pravljic ji buri domišljijo in daje ustvarjalno energijo. To pa zbira tudi v številnih drugih vlogah, ki jih ima. Prva izmed teh vlog je prav gotovo MAMA – z veliko začetnico. Izjemno ljubeč in emaptičen odnos, ki ga ima s sinovi, sama vidim tudi v njenem ustvarjanju. Ustvarjalno energijo zbira in z veliko žlico razdaja tudi pri delu z mladimi in malo starejšimi v KUD Jevnica. Navdušujoča je energija (in seveda tudi znanje), ki jo prenaša na ustvarjalce v gledališki skupini in smo jo lahko občudovali ob njihovih nastopih.  Med drugim tudi v upodobitvi Živih jaslic pred rudnikom Sitarjevec Litija.

 

Festival Slovo poletju 2020 – trije večeri in tri lokacije

september 3rd, 2020

Letošnji festival Slovo poletju je bil precej drugačen kot ostala leta. Epidemiološka situacija je spremenila naše prvotne načrte z gosti ter seveda povzročila tudi več dodatnega tehničnega dela. Vendar nam je s pomočjo odlične ekipe ter seveda domačih nastopajočih uspelo in prejeli smo veliko pozitivnih odzivov. Dogodke smo izvedli na treh lokacijah in tako  kulturo čimbolj približati ljudem, saj smo imeli omejeno število sedežev na prireditvenem prostoru. Ženska in Moška vokalna skupina Lipa so skupaj z instrumentalisti navdušili poslušalce v parku na Stavbah. Skupaj smo ugotovili, da je park odlična lokacija za tovrstne kulturne dogodke, saj so osvetljena drevesa dala ambientu poseben čar. Večer poln dobre energije so navdušenim gledalcem omogočili instrumentalisti Pihalnega orkestra Litija, ki so zaigrali na igrišču na Graški dobravi. Številni odzivi stanovalcev so bili polni pohval z željo, da se več dogodkov izvede tudi v prihodnjih letih. Tretji večer je bil namenjen filmu in  v Litiji smo si prvič ogledali film na prostem in sicer uspešnico Zvezda je rojena. Kot že vso sezono kino predstav v Litiji, smo tudi tokrat sodelovali s Klišejem (Klub litijskih in šmarskih študentov). Vse dni se je odlična ekipa soočala z drugačno organizacijo dela, vendar smo vse uspešno izvedli. Hvala vsem. Program je povezoval Gorazd Mavretič, ki je tudi tokrat dokazal, da je profesionalec.

Zahvala:  Pevskemu društvu Lipa in Pihalnemu orkestru Litija za odlična glasbena večera, Zavodu Bogenšperk za posojo stolov,  Matetovi družbi za malico, ekipi KSP za odlično sodelovanje,   Merkatorju na Dobravi za elektriko,  Društvu invalidov za košnjo, hvala ekipi Klišeja! Hvala Občini Litija za zaupanje in podporo!

Kljub temu, da v začetku avgusta še nismo vedeli, kako bomo izpeljali dogodke, saj so se stvari vsak dan spreminjale, nam je z  dobro voljo, odlično ekipo  in z delom uspelo, da smo pod streho spravili 14. festival Slovo poletju. Prinesel je veliko  novih idej in  pobud! Glede na številne odzive obiskovalcev, pa si upamo zapisati, da so bili zadovoljni in to je bistvo našega dela. Nasnidenje naslednje leto!

Foto: Gregor Požun

 

 

Slavnostna akademija ob občinskem prazniku 2020

junij 19th, 2020

S slavnostno akademijo smo v Kulturnem centru Litija obeležili praznik Občine Litija, ki praznuje 16. junija. Kot vsako leto so bila tudi letos podeljena priznanja občanom in občankam, ki s svojim delom pripomorejo k kvalitetnejšemu življenju v naši občini. Prisotne je naprej nagovoril gostitelj, župan g. Franci Rokavec. Predstavil je projekte v preteklem letu ter načrte za prihodnost in pohvalil  društva in zavode za odlično opravljena dela v preteklem letu. Slavnostni govornik akademije je bil Alojz Petrle, prvi predsednik slovenske vlade, ki nas je skozi govor popeljal v zgodovino slovenskega naroda vse do osamosvojitve Slovenije. Glasbena gostja večera, violinistka Anja Bukovec je navdušila prisotne z izvedbo slovenskih in tujih skladb in požela velik aplavz. Na klavirju jo je spremljal pianist Jaka Pucihar. Kot vedno je odlično opravila svoje delo tudi Ženska vokalna skupina Lipa. Oder pa sta z nepozabno energijo napolnili svetovni plesni prvakinji Anja Gorta in Maša Štrus.  Predstavili sta zmagovalno točko z naslovom Smetarki, za katero je koreografijo pripravila njuna trenerka Katjuša Premk. Župan je podelil 11 priznanj. 8 občinskih in 3 Jerebova – priznanja občine Litija, za dosežke na področju kulture, ki so jih prejeli:

Zlato Jerebovo priznanje Občine Litija:  PAVEL SMOLEJ – za več kot 30 let  strokovnega in izobraževalnega dela  na področju ljubiteljske likovne umetnosti v Občini Litija in  za odmevne umetniške dosežke  na državnem nivoju ter  za 20 letno delo v društvu LILA

Srebrno  Jerebovo priznanje Občine  Litija:  MARIJA BREGAR HOSTNIK – za 20 let delovanja na področju ljubiteljske kulture, za pomemben prispevek k popularizaciji ljubiteljskega ustvarjanja na področju slikarstva in kiparstva ter za  20 let dela  v društvu LILA

Srebrno  Jerebovo priznanje Občine  Litija: DANIJELA KUNC – za 20 let delovanja na področju ljubiteljske likovne dejavnosti in fotografije, za  izjemen prispevek  pri mentorskem delu ter  za 20 let dela  v društvu LILA.

ZLATO PRIZNANJE OBČINE LITIJA  je prejela ga. MARJETA MLAKAR AGREŽ, ki je s  svojim delom na področju vzgoje in izobraževanja otrok in odraslih s posebnimi potrebami ter predanim sodelovanjem v društvu Sožitje Litija-Šmartno  prispevala k izjemnemu izboljšanju razmer in razumevanju oseb z motnjami v razvoju.

Priznanja župana so prejeli:

 • PGD Gabrovka  ob 100 letnici aktivnega in uspešnega  delovanja
 • PGD Jevnica ob 40 letnici aktivnega in uspešnega delovanja
 • DRUŠTVO LITIJSKI LIKOVNI ATELJE LILA- ob 20 letnici delovanja za izjemen prispevek pri razvoju in  promociji likovne umetnosti
 • OSNOVNA ŠOLA GRADEC -PODRUŽNICA HOTIČ ob 160 letnici šolstva v Hotiču
 • dr. KLEMEN LIPOVŠEK – za zavzeto in odgovorno delo vodje krizne ekipe protokola za omejitev koronavirusa
 • ROK RAPPL – ob 20 letnici umetniškega ustvarjanja na področju operne glasbe
 • KULTURNO DRUŠTVO PIHALNI ORKESTER LITIJA – ob 140 letnici širjenja in ohranjanja instrumentalne glasbe

ČESTITKE VSEM NAGRAJENCEM!

Povezovalec programa Gorazd Mavretič je nepozaben večer zaključil s pomenljivo zgodbico, ki se je je vredno zapomniti…

Nekoč, pred davnimi časi, je ostareli indijanec Cherkee pripovedoval svojemu vnuku:
“V notranjosti vsakega človeka se odvija boj med dvema volkovoma. Prvi volk vedno predstavlja zlo: jezo, zavist, ljubosumje, pohlep, samopomilovanje, bes, laž, sebičnost in nasilje; drugi pa dobro: mir, ljubezen, nesebičnost, resnico, sočutje, srčnost, vedrino, upanje in pripravljenost pomagati.” Po premisleku vnuk vpraša: “Kateri volk na koncu zmaga?”  “Zmaga vedno tisti, ki ga hraniš!” je odgovoril starec.

V avli je Društvo LILA pripravilo obsežno razstavo dosežkov društva v vseh letih delovanja. Razstavo si lahko ogledate po predhodni najavi na 041-992-143. Več o razstavi:

Odlična energija na odru in v dvorani je letošnjo akademijo zapisala v zgodovino, kot delno “koronski” vendar nepozabnem in težko ponovljiv dogodek.

POSNETEK: SLAVNOSTNA AKADEMIJA OB OBČINSKEM PRAZNIKU 2020

 

Foto: Marjan Janežič

 

 

Razstava dosežkov Društva LILA ob 20-letnici društva

junij 17th, 2020

V avli Kulturnega centra je ob prazniku Občine Litija (16. junij) Društvo LILA Litija pripravilo   bogato razstavo dosežkov svojih članov društva ob 20-obletnici delovanja.  Društvo je ob obletnici prejelo tudi priznanje župana  in takole se je glasila obrazložitev:

“Litijski likovni atelje LILA deluje od leta 2020, samostojno društvo je od leta 2007. V začetku je delovalo le na področju likovne umetnosti za odrasle. Odkar je samostojno, je zastopana tudi fotografija, video, likovna  ter literarna  dejavnost za mlade od 4 leta naprej. Slikovito so te skupine poimenovali: MALA LILA, CICI LILA in LILA PIŠE. Društvo je, poleg rednih razstav, izvedlo številne obsežne projekte, izpostavimo  le zadnjega, ko so v občinski avli  postavili mozaik LITIJSKI BRODNIK v velikosti 2mx3m. Društvo LILA je prepoznavno in med najboljšimi v  slovenskem prostoru zato ne čudi, da so prejeli kar 55 certifikatov kakovosti in 9 zlatih, 3 srebrne in 2 bronasti palete. Društvo daje velik poudarek izobraževanju mladih in odraslih članov in tako vidno pripomore k razvoju in ohranjanju kulture v  obeh občinah ter tudi širše, predvsem pa  bogati življenje s pestro paleto kulturnih prireditev.” 

Vabljeni k ogledu nagrajenih slik, fotografij, kipov in drugih umetnin …. v dopoldanskem času (popoldan po predhodni najavi) vse do 3. julija, kasneje pa po dogovoru (041-992-143).

Nekaj utrinkov:

 

Športno razpoložena matineja

marec 9th, 2020

V soboto, 7. marca smo bili v naši kulturni dvorani zelo športno razpoloženi. Najmlajši so se poučili o športnem obnašanju in pridno sodelovali v predstavi, ki jo je izvedlo Gledališče Smejček.

 

Bojan Emeršič z Erotiko na našem odru

marec 9th, 2020

V četrtek, 5. marca smo si na našem odru ogledali novo predstavo Bojana Emeršiča z naslovom Erotika po Emeršiču. Marsikdo se je našel v razmišljanju o erotiki v nekakšni novi preobleki, drugače, resnično, zabavno… Smeha ni manjkalo in tako smo zaključili letošnjo abonmajsko sezono. Se že veselimo nove!

 

Odmevni Litijski karneval 2020

februar 28th, 2020

Litijski karneval 2020 se bo v dolgoletno zgodovino litijskih karnevalov vpisal kot eden najštevilčnejših v zadnjih 20 letih. Številni dogodki so zaznamovali pustno obdobje, sodelovalo je preko 500 sooblikovalcev programa, tehnike, logistike, kulinarike, promocije… Obsežen projekt, ki temelji na sodelovanju in številnih talentih sodelujočih. Pričelo se je s predavanjem o pomenu pusta Damjana J. Ovsca v Mestnem muzeju Litija.  V prostorih Občine Litija so si obiskovalci lahko ogledali razstavo fotografij Litijskih karnevalov “Mi Litijani smo veseljaki”. Pravi pust pa se je pričel na debeli četrtek s peko in ocenjevanjem krofov. Kar 20 jih je sodelovalo in vsi sodelujoči dobili visoke ocene komisije, ki  je 1. mesto pripisala krofu Marinke Kolednik, 2. mesto Domačiji Paternoster, 3. mesto pa Janji Medved. Vsi so si prislužili denarne nagrade, zmagovalka pa tudi polet z letalom. Večerni dogodek s prevzemom pustne oblasti in ustanovitev nove letalske družbe Litija Airways je potekal v zabavnem vzdušju z Mamo Manko, Pihalnim orkestrom Litija in imitatorjem Elvisa Presleya. Župan Franci Rokavec je ključe občinskih vrat predal Litku, ki je zanje skrbel vse do pepelnične srede. Pustna sobota (22.2.2020) je bila najbogatejša z dogajanji. Dopoldan na otroškem živ-žavu, v prepolni Športni dvorani Litija, z Alenko Kolman ter Super krili. S karnevalsko povorko in okrog 12.000 obiskovalci pa so v popoldanskem času Litijo preplavile maske vseh vrst. Kar 18 sodelujočih skupin je navduševalo množico in po oceni strokovne žirije si je prvo nagrado prislužila skupina Litija airways 1928, drugo Liš airlines ter tretjo Dobrava air. Prvič je potekalo tudi glasovanje obiskovalcev, ki so izbrali Gozdoviteže, dva izžrebana glasovalca pa sta si prislužila tudi polet z letalom.  Obiskovalce je na razglasitvi zabaval Alex Volasko. Popoldansko rajanje so popestrili preleti letal Letalskega kluba Šentvid, obiskovalci pa so se lahko ustavili tudi na “Letališču Milana Boriška”, kjer so si lahko ogledali pravo letalo  (letos namreč mineva tudi 100 let od rojstva Litijana Milana Boriška, ki je prejel bronasto medaljo na prvem svetovnem prvenstvu v jadralnem letenju na Švedskem). Na večernem rajanju  so občinstvo na noge spravili Čuki, pravo navdušenje pa je povzročil gost Challe Salle. Številne maske so popestrile večerni ples do jutranjih ur. Vendar rajanja še ni bilo konec, saj se je na pustni torek v dvorani zbralo preko 700 otrok iz litijskih in šmarske šole ter vrtcev iz obeh občin. Uprizorili so povorko in bili navdušeni nad čarovnikom Sam Sebastianom. Sledil je še zaključni dogodek s pokopom pusta, na pepelnično sredo, ko so se vsi žalujoči poslovili od pustnih norčij, podžupanja pa je zopet prevzela ključ občine. Litko se je odpravil na počitek v Rudnik Sitarjevec, da se pripravi na norčije v letu 2021.  Dogodke je spremljala bogata kulinarična ponudba s tisoče krofi, flancati, mišk in ocvirkovih potic.

Organizatorji Litijskega karnevala 2020: OBČINA LITIJA, ZKMŠ LITIJA, TURISTIČNO DRUŠTVO LITIJA

Posebna zahvala vsem, ki ste sodelovali v karnevalski povorki.

Zahvaljujemo se sponzorjem: Trgograd, Pino inženering,  Komunalno stanovanjsko podjetje Litija, Spar Litija, SPL Ljubljana, Agrolit,  Omahen transport, Delavska hranilnica, Geoplan Rovšek in številni donatorji. Posebna zahvala: RC Srca Slovenije, Letalski klub Šentvid, Aeroklub Milan Borišek Litija ter KSP Litija ter številnim prostovoljcem.

Foto: Blaž Bratkovič, Gregor Požun, Nace Hauptman,

 

 

Ranko na litijskem odru s Krizo srednjih let

februar 10th, 2020

V nedeljo, 9.2. smo na našem odru gostili Ranka Babiča z njegovo zelo uspešno predstavo Kriza srednjih let in nasmejal polno dvorano obiskovalcev.

O osrednji občinski prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku – Kultura smo ljudje

februar 10th, 2020

Osrednja občinska prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku je s svojo sporočilnostjo obiskovalcem prinesla nova razmišljanja in pogled na kulturo v naši občini. Osrednja govornica, ga. Ksenija Horvat, novinarka na RTV Slovenija  je poudarila pomen ozaveščenosti o delovanja velikih in malih ljudi na kulturnem področju, ki jih lahko spoznavamo preko mnogih odličnih oddaj v medijih, dogodkov v širšem slovenskem prostoru in nas opomnila tudi na mnoge Litijane, ki so veliko doprinesli k razvoju kulture in napredka v Sloveniji nasploh.  In kot je dejala ga. Ksenija:  »Učijo nas spoznavati, kaj bi radi in česa ne. Naučijo nas zahtevati, izbirati, postavljati cilje, izbirati naše politične zastopnike na volitvah, jim dajati napotke in od njih terjati ukrepe in odgovornost. Učijo nas, da se moramo postaviti zase in za svoje pravice.« Tudi glasbeni nastopi so bili vrhunski. Gostja Vesna Zornik (s klaviaturistko Polono Janežič in bobnarjem Blažem Celarcem) nas je z izvedbo ljudskih pesmi popeljala v slovenske pokrajine in navdušila s svojo interpretacijo. Kot vedno, že mnogo let, pa je s perfektnostjo in mogočnostjo izvedenih skladb velik aplavz požel Zbor sv. Nikolaja Litija, pod vodstvom zborovodkinje ga. Helen Fojkar Zupančič. Župan g. Franci Rokavec se je zahvalil vsem kulturnim ustvarjalcem v občini in poudaril, da je ponosen na številne vrhunske dosežke. Kulturnemu programu je sledilo druženje v avli ter degustacija vin Vinogradniškega društva Štuc, katerim se zahvaljujemo za sodelovanje.  Program je vodila Saša Kisovec.

Balatonči in Murka v predstavi 1. februarja na otroški matineji

februar 3rd, 2020

Smeha ni manjkalo na odlični predstavi Miškinega gledališča Balatonči in Murka, ko smo se poučili o dobrih odnosih med sosedi.

Z Viko Potočnik na Približevanjih

januar 29th, 2020

V ponedeljek, 27. januarja smo na Približevanjih spoznali izjemno osebnost.  Ga. Vika  nas je vse navdušila s svojo odprtostjo, iskrenostjo in predanostjo do življenjskih načel, ki so se oblikovala skozi bogate življenjske izkušnje (že 14 let je namreč že direktorica Pionirskega doma v Ljubljani, po izobrazbi pa specialna pedagoginja).  Z nami je delila zelo zanimive zgodbe iz osemdesetih in devetdesetih let prejšnjega stoletja in  marsikdo med občinstvom se je zlahka poistovetil s tem časom. Skozi pripovedovanja naše gostje, smo dobili pogled še iz druge perspektive.  Res zanimivo in mi bi jo še kar poslušali in poslušali, saj je urica našega srečanja prehitro minila. Hvala ga. Vika za vaš obisk na naših Približevanjih. Želimo vam še veliko uspešnih in zdravih let.

Vid Valič – “po slovensko” v Kulturnem centru….

januar 27th, 2020

V petek, 25. januarja smo gostili komika Vida Valiča, ki je nasmejal skoraj polno dvorano Kulturnega centra Litija. Hvala Vid za večer poln smeha!

Prav posebno darilo razveselilo najmlajše

januar 27th, 2020

V soboto, 19. januarja je Gledališče Pravljičarna naše najmlajše razveselilo z zabavno predstavo Prav posebno darilo. zajčku dogodivščin res ni manjkalo.

Zdravilne rastline v čipkah bogatijo naš kulturni center

januar 14th, 2020

V ponedeljek, 13. januarja smo se srečali na prvem dogodku v kulturnem centru v novem letu.  S prelepo razstavo z naslovom Čarobni svet rastlin se  predstavlja Društvo zasavskih Klekljaric Srčevke. Društvo letos praznuje 5 letnico delovanja. Razstavo bogatijo rože in zdravilne rastline v čipkah. V kratkem programu je društvo predstavila  predsednica društva, ga. Jana Klinc Češnovar in izvedeli smo veliko zanimivega o njihovem delovanju in načrtih za prihodnost. Razstava je nastala v sodelovanju z Društvom za zdravilne rastline Zasavje, katero pripravilo še  opise rastlin, tako da lahko izvemo še marsikaj zanimivega.    Vse navzoče pa je pozdravila tudi direktorica ZKMŠ Litija, ga Alenka Urbanc. Za pozitivno energijo je poskrbela plesna skupina Bizonke, Društva U3 Litija in Šmartno, ki je navdušila številne prisotne. Hvala ga. Tini Veldin in ga. Francki Mittoni za postavitev razstave. Bil je prijeten in dobre energije poln večer. Hvala vsem.  Razstava bo na ogled v avli do marca.