Osrednja prireditev ob občinskem prazniku in dnevu državnosti

V  petek, 15. junija je v dvorani Kulturnega centra potekala osrednja občinska prireditev ob občinskem prazniku in dnevu državnosti. Osrednji govornik na dogodku je bil g. Franc Bogovič, v kulturnem programu so sodelovali: Mešani pevski zbor KUD Jevnica, Moška vokalna skupina Lipa Litija in Leseni rogisti. Župan Občine Litija, g. Franci Rokavec je podelil občinska priznanja:

ZLATA PLAKETA:  OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA LITIJA

PRIZNANJA ŽUPANA

– KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO JEVNICA

            – NOGOMETNI KLUB JEVNICA

            – PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO BREG PRI LITIJI

            – PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KRESNICE

            – PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO TIHABOJ

            – DRAGO POGLAJEN

in Jerebova priznanja:

V letu 2017 je minilo 150 let od rojstva skladatelja in organista Petra Jereba, ki je prišel v Litijo leta 1887 in se zaposlil kot občinski tajnik. Deloval je v mnogih kulturnih društvih in pustil velik pečat na glasbenem področju, predvsem zborovskem petju. V Litiji je v preteklosti Zveza kulturnih društev  Litija  že podeljevala  Jerebova priznanja za dolgoletno delo in prepoznavne dosežke na področju ljubiteljske kulture, nazadnje leta 2008. Žal Zveza kulturnih društev ne deluje več zato se je Župan občine Litija odločil, da bo imenoval komisijo za podelitev Jerebovih priznanj in tako na letošnjem občinskem prazniku ponovno podeljujemo  Jerebova priznanja , ki jih prejmejo:

Zlato Jerebovo priznanje Občine  Litija

MARIJA SMOLEJ,

Za več lot 50- letno delovanje na področju ljubiteljske kulture

v občini Litija, predvsem na področju slikarstva, literature ter

prostovoljnega in mentorskega dela.

JOŽE SETNIČAR,

Za več lot 50- letno delovanje na področju ljubiteljske kulture

v občini Litija, ter za ustanovitev in vodenje  prepoznavne skupine Leseni rogisti.

 

Srebrno  Jerebovo priznanje Občine  Litija

Kulturnega društva  Kresnice LESENI ROGISTI,

Za 20 let delovanja  na področju ljubiteljske kulture ter sodelovanja na kulturnih prireditvah po vsej Sloveniji in tujini.

 

Bronasto  Jerebovo priznanje Občine  Litija

ANA TORI, za več kot 10  let delovanja  na področju ljubiteljske kulture v občini Litija, predvsem na področju zborovske glasbe.

 BLAŽ KOKOVICA, za več kot 10  let delovanja  na področju ljubiteljske kulture v občini Litija, predvsem na področju zborovskega petja.

 LUKA HAUPTMAN, za več kot 10  let delovanja  na področju ljubiteljske kulture v občini Litija, predvsem na področju zborovskega petja.

 PRIMOŽ KOKOVICA, za več kot 10  let delovanja  na področju ljubiteljske kulture v občini Litija, predvsem na področju zborovskega petja.

 MIHA HRIBAR, za več kot 10  let delovanja  na področju ljubiteljske kulture v občini Litija, predvsem na področju zborovskega petja.

 ROK ZUPANČIČ, za več kot 10  let delovanja  na področju ljubiteljske kulture v občini Litija, predvsem na področju zborovskega petja.